Nos, ez esetben nem jó akármelyik útmutató, legalábbis akkor nem, ha ragaszkodunk az eredeti változathoz.
Az eredeti amerikai csokis keksz recept soraiból kiderül, hogy milyen hozzávalókra van szükségünk. Emellett pedig azt is megtudhatjuk belőle, hogyan lesznek a kekszek kívül ropogósak, belül pedig kellemesen ragacsosak?
Ha már régóta keresed ennek a titkát, akkor most a legjobb helyen vagy. A mostani írásunkban ugyanis választ kaphatsz erre. Ellátunk néhány hasznos tanáccsal is, ha úgy döntesz, hogy elkészíted életed legjobb csokis kekszét. Érdemes rögtön dupla adagot csinálnod, ugyanis hamarabb el fog fogyni, mint azt most gondolod.
A legfontosabb hozzávalók, amikre szükséged lesz
Ahhoz, hogy el tudd készíteni az eredeti amerikai csokis kekszet szükséged lesz néhány alapanyagra. Először is kelleni fog 200 g vaj a sótlan fajtából, 320 g finomliszt, 220 g barnacukor és 91 g kristálycukor. Továbbá szükség lesz még 1 kis tasak vaníliás cukorra, 300 g csokoládé cseppre, 2 db tojásra, szódabikarbónára, sóra és vanília aromára.
Az eredeti amerikai csokis keksz elkészítése
A tökéletes csokis keksz titka nem más, mint a barnított vaj. Tedd egy edénybe, majd alacsony fokozaton kezd el melegíteni, míg szép lassan barnás színe nem lesz. Amikor kihűlt, öntsd egy tálba és tedd vissza a hűtőbe.
A tésztához a lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a sóval. A vajat, a barnacukrot, a kristálycukrot és a vanília aromát tedd egy keverőtálba és habverővel keverd ki. Ez után add hozzá a tojásokat is. Adagold hozzá a száraz hozzávalókat és a csoki cseppeket is. Végül tedd a tésztát a sütőbe és 8-12 perc alatt kész is!
Láthatod, hogy az eredeti amerikai csokis keksz elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, csak néhány dologra kell figyelned. Ha szóról szóra követed az utasításokat, akkor nemcsak szép, hanem finom végeredményre számíthatsz.