Fél lábbal a Paradicsomban

Ahol a csodák születnek
A VII. Főzdefeszt és Street Food Show olyan birodalmat épített fel, ahol bármerre néztünk összefutott a nyál a szánkban. Már, ha láttunk valamit az embertelen embertömegből.

Kicsit döcögősen indult a fesztivál felfedezése, ugyanis a kártyás fizetési rendszer, az úgynevezett MetaPay semmilyen magyar fesztiválon nem jó megoldás, ami nem rendelkezik akkora méretekkel, mint a Sziget. Az első napos sorban állás meghaladta a 30-40 percet, ami után csúnya gondolatokat ébresztett az a tény, hogy még csak a kártyáját váltotta ki az ember. Vagyis jöhetett az ácsorgás újra… csak most a sörért. Tény: ha pokolra kerülünk, legnagyobb büntetésünk az idők végezetéig elnyúló várakozás lesz egy végeláthatatlan sorban. A kártya egyéb hátrányai, hogy delíriumos hangulattól rózsaszín felhőket hajkurászva sokan nem váltják vissza a rajta lévő pénzt, plusz magát a kártya letétdíját is elbukják. Vagyis a bank nyert… és ezzel nem is keveset.

Nos, a kezdeti vörös hering „arcpír” után megkóstoltuk első sörünket, a Szent András Sörfőzde erre az alkalomra készült erdei gyümölcsös duplabak sörét, a Sötét Ármányt, amitől minden eddigi ellenérzésünk a sorban állás iránt tovaszállt. A fesztivál egyik slágersörének emlegetett finomság tényleg elismerést érdemel, így a békésszentandrási Szent András sörfőzde ismét a jól megszokott maximumot nyújtotta. Utunk az Élesztő standjához vezetett, ahol belekóstoltunk a nemrég készült Medvetáncba, amely gyömbéres ízével és könnyedségével nyári üdítőként élénkítette a testet és a lelket… nem is akárhogyan. A Hopfanaticnál bevállaltuk Magyarország legerősebb sörét, a 15,2%-os bourbon whisky-s hordóban érlelt kávés imperial stoutot, ami után éreztük, hogy jó döntés volt fuzionálni a sörfesztivált a Street Fooddal.

A VII. Főzdefeszt ugyanis több mint húsz ételstanddal várta a Gourmandokat és rekord mennyiségű hazai sörfőzdét csábított felhozatalába, szám szerint harmincnyolcat. A konyakban érlelt szarvas kolbász, a poharas sörkocsonya, a furgonos csodahambi és Wang mester remekművei mellett megannyi különlegességbe kóstolhattunk bele, bár a megszokott, kissé horribilis áron. A szarvas kolbász 12 ezer forintos kilós ára első hallásra kisebb szívrohamot idézhet elő, viszont egy magyarországi fesztivál átlagos ételárai legnagyobb sajnálatunkra ennyit kóstálnak – legalább is vadhús téren. Számtalan sörvariációval ismerkedhettünk meg a három napos „sörünnep” alatt, olyanokkal, mint a kiwis sör, a Japán Búza, a gesztenyés sör, vagy a bodzás IPA, de a lista soha véget nem érő felsorolásból állna, ha mindet megemlítenénk. A nemrég lezajlott „sörforradalom” következő állomása igazán üdítő hangulatot varázsolt a Műegyetem Rakpartra, egy komoly hibája volt csupán: esténként hamar bezárt és csak három napig tartott. Még, még, még!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére