A sikeres pizzéria titka

(x)
A pizzéria indításáról a laikusok azt hihetik, hogy bomba üzlet, hiszen a világ egyik legnépszerűbb ételéről van szó, pizzát – legalábbis a nyugati kultúrkörben – mindenki eszik.

Pedig a képlet nem ennyire egyszerű, hiszen bármilyen vállalkozás indítása szakértelmet igényel, egy vendéglátó-ipari egység megnyitására pedig ez fokozottan igaz.

Egy sikeres pizzéria indítása számos tényezőtől függ, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos lépést, amelyek segíthetnek a siker elérésében.

louis-hansel-WlMaIRoh

 

Alapos előkészületek

Legyen szó bármilyen üzletről, a piackutatás és a tervezés fázisa kikerülhetetlen lépés, hiszen enélkül nem lehetünk tisztában a versenytársakkal és a célközönség igényeivel. Az utóbbi pontos behatárolása is ebben a fázisban történik, hasznos tudni, hogy kiknek tervezünk pontosan pizzát készíteni, így dönthető el az is, hogy pontosan milyen típusú, stílusú pizzát kínáljunk.

Ennek köszönhetően meghatározhatja pontosan az üzlet stratégiáját, küldetését, értékeit, összeállíthatja költségvetést a bevételek és a költségek pontos meghatározásával, illetve a marketingstratégia is kialakítható, természetesen a megfelelő szakemberek bevonásával.

Miután egy adott környékre vagy zónára mindez elkészült, kezdődhet az üzlethelyiség pontos kiválasztása, az engedélyek beszerzése, a berendezés, az atmoszféra tervezése. Fontos az egyediség, hiszen a leendő vendégeknek könnyen érthetővé kell tenni, miért éppen az Ön éttermében szeretnének pizzát enni az ezernyi más opció helyett.

 

A nyitás előkészítése

Az üzlethelyiség kialakításával egyidőben megkezdődhet a beszállítók kiválasztása, hiszen a siker titka nagyban függ a megfelelő minőségű alapanyagoktól. Ugyanígy a személyzet toborzása is sorsdöntő lépés, a felkészületlen, tapasztalatlan alkalmazottakból álló csapat komoly veszélyt rejthet magában.

Az online jelenlétet is időben meg kell teremteni, főleg azért, mert pizzéria esetében a házhozszállítás sok lehetőséget rejt magában, sokszor a nyereségesség záloga lehet. Hozzon létre egy professzionális és könnyen navigálható weboldalt!

 

A sikeres pizzéria működtetése

Fordítson különös figyelmet a kiváló szolgáltatásra és a vendégek elégedettségére! Figyeljen oda a visszajelzésekre, és igyekezzen javítani az esetleges hiányosságokon!

Vegyen részt helyi eseményeken, és támogassa a közösséget! Kínáljon speciális kedvezményeket vagy promóciókat a helyieknek! Törekedjen folyamatosan a költségek optimalizálására és a vonzó árképzésre, készítsen rendszeres pénzügyi elemzéseket és értékeléseket!

Kövesse a piaci trendeket és igyekezzen folyamatosan fejleszteni és frissíteni az üzlet kínálatát! Emellett fontos, hogy rugalmas és alkalmazkodó legyen minden szempontból, és gyorsan reagáljon a piaci mozgásokra!

A gépészetet eddig még nem is említettük, pedig a profi felszerelés sok bosszúságtól megkímélheti. Vásároljon a Nagykonyhai.com Webáruház ipari pizzasütői közül, illetve egy nagykonyhai dagasztógép is a segítségére lehet!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére