Május 13-án 11 órától kerül megrendezésre az idei második WAMP Spájz gasztro vásár. A havonta megrendezésre kerülő, a magyar design, divat és művészet képviselőit felvonultató WAMP-ot a karácsonyi szezonban gasztro részleggel bővítették, így ezentúl az esztétikai értékek mellett abba is belekóstolhatunk, hogy miféle finomságok teremnek a WAMP „spájzában”.
A kiállítás célja, hogy a designt kedvelő közönség megismerkedhessen a magyar gasztronómia jeles képviselőivel, és az általuk készített mesterien megkomponált és tálalt ételekkel és italokkal. A vásár kínálata mindig igazodik az adott időszakhoz, most vasárnap például gyönyörű cukrásztermékekkel, bonbonokkal, borokkal, olivaolajokkal, kávékkal és sajtokkal találkozhatunk, de megszemlélhetjük a legízlésesebb és legkülönlegesebb konyhai eszközöket és szakácskönyveket is számtalan más mellett.
Öt szekcióra oszlik a vásár: a Friss-részlegen zöldségek, gyümölcsök, főszernövények és kenyérfélék kaphatóak. Az Állati húsféléket és sajtokat kínál, a Dunszt nevéhez híven lekvárokat és szörpöket, az Édes szekció a sütemények és csokoládék szerelmeseinek kedvez, a Vegyespolcon pedig kávékat, teákat, fűszereket, olajokat, eceteket és szakácskönyveket találhatunk.
A WAMP garantálja, hogy a kiállító kereskedők és kézművesek magas minőségű, kiváló alapanyagokból előállított termékekkel készülnek, amelyeknél az esztétika és a figyelemfelkeltő csomagolás a megszokottnál nagyobb szerepet játszik.
Előzetes regisztrációhoz kötött workshopok is gazdagítják a vásár programját. 11 órától Pillár József segítségével informálódhatunk ehető növényekről, virágokról és különleges fűszerekről. 14 órától a Sweetfabric Budapest cukorka készítő látványműhely előadását láthatjuk, 17 órától pedig Makival, a Magyarországon élő japán séffel készíthetünk szusit. A workshopok 60 percesek, interaktívak, és maximum 20 fő vehet részt rajtuk.
Hozzászólások