Biego Kőszeg szíve és lelke!

Aprócska helyiség a főtér és a Városkapuhoz vezető utca találkozásánál. Leülni sem lehet mégis mindig sorok állnak előtte...

Nagyjából öt éve kóstoltam Biego pizzáját először, és megvallom őszintén: rabul ejtett! Magam is jó pizzát sütök, és sok helyen ettem már finomat, de azt az érzést, mikor ez A pizza a szádba kerül nehéz lenne leírni!

Aprócska helyiség a főtér és a Városkapuhoz vezető utca találkozásánál. Leülni sem lehet mégis mindig sorok állnak előtte. Mindenki ennek az örmény fiúnak a kreálmányaira éhezik. Nem véletlen használom a kreálmány szót, ő szokta így hívni különleges, a vendég kérése alapján elkészített egyedi ételeket. Biego nem csak a sablon pizzákat vágja eléd, kreál és alkot – ez az ő és pizzája éltető ereje!

biego_pizza_borito

Nem hagyhatja el egy Kőszegre látogató sem úgy a város, hogy ne evett volna Biego pizzájából! Miért olyan különleges? Mondja el ő!

Szerinted mi adja a pizzáid és ételeid ilyen magas szintű „jóságát”?

„Jó és egyszerű alapanyagokkal dolgozom, nincs túl bonyolítva, próbálok a hétköznapokban újabb és újabb ízt, illatot, vagy színt alkotni!”

Mióta készítesz pizzát és hogyan lett a kebabosból legendás pizzakészítő hely?

„Valójában az egyik pizzéria láncnál kezdtem pizzát sütni sok évvel ezelőtt, de még sok más helyen is sütöttem! Már gyermekkorom óta nagyon érdekelt a dolog! Miután még szovjet korban Örményországban moziba láttam a Kobra című filmet Stallone főszereplésével! Itt Kőszegen már 5 éve sütöm, mert lehetőségünk adódott az eredeti üzlet másik felét is megnyitni, így lett hely a kemencének, amiben a mai napig sütöm a pizzákat és a pitákat!”

Úgy tudom, hogy voltál 2018-ban a pizza világbajnokságon, Pármában. Mesélnél róla néhány szó erejéig? Milyen volt?

„Egy álmom vált valóra, hogy úgymond a pizza hazájában próbára tehettem a tudásomat, a világ minden tájáról érkező pizza sütőkkel együtt! Hatalmas élmény volt, egy igazi kihívás volt számomra! Tudom, jó úton haladok, bár még van hova fejlődni, de már rajta vagyok az úton!”

<
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
fotók: facebook
>

Melyik a kedvenc pizzád, amit készíteni szoktál, vagy készítettél valaha?

„Olyan nincs, hogy kedvenc pizzám, mindig a naptól és a hangulatomtól függ, de az egyszerűbbeket szeretem inkább, ami ránézésre is elkápráztat, az ízvilága pedig mennyei!”

Hová vezet ez a szerelem, azaz mik a terveid a sütéssel a jövőre nézve?

„Újabb kihívás elé szeretném állítani magam, még pedig az októberben zajló Európa bajnokságon fogok részt venni, ahol újabb kreációmat mutathatom majd be!
A későbbiekben pedig egy nagyobb helyiségben szeretnék majd dolgozni, ha lehetőségem adódik, illetve bővíteném a kovász kenyeremmel a kínálatot, ami most is megvásárolható már vasárnaponként, ha feliratkoznak rá az érdeklődők!”

Milyen csodákat készítesz még a pizzán kívül?

„Szeretek különféle süteményeket készíteni, újabb ízvilágokkal játszani! A kedvenceim a dupla csokis, banános KingKong muffin, a Svéd csokoládé torta újra gondolva, illetve a sajt torták különböző idény gyümölcsökkel.”

Ha Kőszegen jársz semmiképpen ne hagyd ki ezt a kulináris és egyben kulturális élményt! Ha nem a kedvenced a pizza még mindig választhatsz az isteni kebab vagy falafel közül, de további egyéni kívánságokat is teljesít Biego, csak szólj neki!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére