FUJI: Több, mint sushi

Megújult étlappal és itallappal vár a Fuji!
A japán minőségi gasztronómia nagykövete a Rózsadombon, a főváros gasztronómia világának elválaszthatatlan része. Megújult étlappal és itallappal vár a Fuji!

 

Az étterem személyzete és japán chefje, Miyazaki Emiko az autentikus japán konyha megismertetését tűzte zászlajára. Mivel Major Balázs üzletvezető szerint a minőségi ételek elkészítésének alapvető feltétele, a minőségi alapanyag, a Fuji Étterem kizárólag a legtisztább tengerekből, mindig az évszaknak megfelelő alapanyagokat szállíttatja konyhájára. A tonhalat a dél spanyol tengerből, a tintahalat Normandiából, a fekete tirgrisrákot Malajziából.  Az ételek egyéb hozzávalói is kizárólag bio termékek lehetnek: a marha bélszín és hátszín Új-Zélandról való, a zöldségek osztrák és magyar biokertészetek termékei, a csirke szintén csak magyar bio gazdaságokból kerülhet az asztalra. Az alapanyagok frissessége alapvető kritérium, a főzéshez felhasznált víz pi víz.

Nem véletlen, hogy a Fuji Étterem elnyerte már a „Best of Budapes” díjat és bekerült a legjobb 50 hazai étterem közé.

A japán konyháról elsőre mindenkinek a Sushi és a Sashimi (különféle nyers halszeletek) jutnak eszébe. Tény, hogy a Sushi fogyasztás rendkívül népszerű, mondhatni, aranykorát éli. De jó tudni, hogy az igazi japán konyhának legalább annyira része a melegkonyha is. A Fuji-ban megízlelhetjük például a Miso levest, a Halerőlevest és a tojás puding levest. Nabemono-n, azaz főzőasztalon készül az Udon Suki (levesben főtt udon tészta, csirke vagy tengeri hallal, gombával és zölséggel), és a Shabu Shabu (forró fazékban főtt hátszínszeletek,tofufal, gombával, zöldséggel, tésztával). Vaslapon készül az Umi no Sachi Teppan Yaki Set (grillezett tengeri finomságok), a Shizen Dori Yakitori Moriawase (vegyes bio csirkehús és belsőségek pálcán) ami szintén a húsételek egyik gyöngyszeme. A tengeri sültek közül az egyik legnépszerűbb az Ibodai Teriyaki (Grillezett vajhal Teriyaki szósszal) és a Tairagai Butter Yaki (vajban sült tollkagyló), valamint a királyrák különbözőképpen elkészítve. Az édességek közül pedig semmiképp se hagyjuk ki a Kisetsu No Wagashi To Kudamono-t vagyis a házi japán édességet szezonális friss gyümölcsökkel.

 

Aki diszkrétebb légkörre vágyik, annak nem is lehetne jobbat ajánlani az étterem négy Tatami szobájánál, amely 2 főtől akár 30 személyig tökéletes helyszínt biztosít. A Sushi és Sashimi látványbár valamint a Teppanyaki (vaslap) sarok is különlegesség, ahol kényelmes, az európai és amerikai szokásoknak megfelelő asztalok mellett tölthető az este.

Megújult étlappal és itallappal vár a Fuji!

00

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére