Hol igyak? A pesti bulinegyedben! /2.

Minőségi szórakozás, nem csak alkoholistáknak
Inni jó, új helyeket felfedezni is remek, a kettőt egybekötni meg már igazi, mennyei szórakozás. Amíg léteznek szürke hétköznapok, unalmas kora esték, szerelmi bánatok, egyes témazárók, idegesítő kollégák, vagy éppen rabszolgahajcsár főnökök, addig minőségi kocsmákra és szórakozóhelyekre is szükség van. Szerencsére szeretett fővárosunk egyre jobban kiszolgálja a kikapcsolódási igényeket, erre a legjobb példák a Kazinczy, illetve a Dob utcai kocsmák, pubok, éttermek, melyek egy részéről korábban az 1. részben már ITT írtunk. Itt a folytatás...

1 | 2 | 3

Angyalképző sörbár (Kazinczy utca 52.)
Aki ismert a Deák Ferenc tér környékén, vagy úgy en block Pest éjszakai életében, az igazi bibliai forradalommal is találkozhat, elvégre rengeteg a különböző ördög és angyal névkombinációjú szórakozóhely a városban. A közismert Ördög Sarok Söröző egyik kistestvére az Angyalképző Sörbár, ami a Kazinczy utca 52. szám alatt található, és déltől éjjel 4-ig várja a vendégeit. Szenteltvíz helyett inkább a kávék és teák a kapósak, már amennyire ezt a látogatottság alapján ki lehet jelenteni. De ne temessük el a bárt, alig pár napja nyílt, és a hangulat, valamint a design nem rossz. Bár nem tudjuk mennyire angyaliak, de ott jártunkkor csak lányokkal találkoztunk, így aki mindenképpen be akar csajozni, itt nekikezdhet. Az árak nagyjából megegyeznek az Ördög Sarokéval.

http://antropos.hu/data/7992/2.jpg

Félix-Hélix (Kazinczy utca 52.)
Szintén a Kazinczy Utcában, és szintén az 52-es szám alatt, csak a B jelzésű épületben található a Félix-Hélix nevezetű hely, ami kiválóan álcázza magát kávézónak/teázónak, miközben inkább a borokra specializálódott. Legalábbis ami az italokat illeti, mert amúgy ebédelni is tudunk, ha arra szorulnánk. A ház bora 230 Ft/dl-től már kapható, az üveges pedig 2800-tól.
A hely kialakítása szuper, kicsit keleti, indiai beütése van, a falak tele vannak aggatva hangulatos, igényes festményekkel és szőnyegekkel, a második szint nagy részét pedig egy hatalmas kanapé foglalja el. Mondjuk eléggé kemény, hév-ülés beütése van, de nagyobb, beszélgetős találkozókra még így is egy kiváló helyszín. A narancsos hangulatvilágítás szintén remek, a zene kellemes és halk, a sakktábla-asztalok pedig kifejezetten ötletesek.

http://antropos.hu/data/7992/3.jpg

400 Bar (Király Utca 52 B.)
Az első nagyobb tömegeket is vonzó helyszín, ha a bulinegyedet a Deák felől közelítjük meg. A 400 egy hagyományos, klub designú, de baráti hangulatú kocsma, valamint egy jó ételeket felszolgáló étterem egyedi szimbiózisa. 2010 márciusában nyílt, azóta szolgálja ki a bulinegyedben átlagos árúnak számító söreivel (350-től kezdődnek a poharak, 550-től a korsók), átlagosan drága árú energiaitalaival, valamint kiváló magyar (gulyásleves!!) és szerb ételeivel a kedves vendégeket.
A mosdó szétmatricázott, romkocsmás falai valamelyest elütnek a hely amúgy picivel kulturáltabb többi részétől, de ez nagyon gyenge ok ahhoz, hogy az ember eltántorodjon a 400 Bárba való belépéstől. Kiváló kezdőhelyszín – vagy ha egy jót akarunk enni, és/vagy vízipipázni – mert arra is van lehetőség – akkor elég akár idáig eljönni.
www.facebook.com/400bar.hu

http://antropos.hu/data/7992/4.jpg

Szociális Helyiség (Kazinczy utca 52.)
Még mindig nem mentünk messzire, a Kazinczy Utca 52-es épületénél tartunk, csak ezúttal a C részénél. A kényelemről itt a fekete bőr fotelek és puffok gondoskodnak, már ha bent akarunk raboskodni, mert amúgy a kocsma előtt is van lehetőség leülni. A felső szinten találunk majd rengeteg kacatot, ki tudja egykor mit tároló dobozokat és egy áttetsző mosdót.
A pultosok jó fejek, ha szerencsénk van még cuki kutyusokkal is találkozunk, a sör pedig a környékhez képest korrekt árban van. Kisebb, céges, vagy baráti találkákra és összeülésekre tökéletes hely, főleg a második, kissé elzártabb szint miatt.

Pirítós (Kazinczy utca 52.)
A Pirítóshoz inkább teát vagy kávét szoktak fogyasztani, de ha mi mindenhez mindenáron a sört keverjük, akkor lehet megtaláltuk a leendő törzshelyünket. A Pirítós ugyanis remek pirítósokat (ki gondolta volna) és sör különlegességeket kínál a vendégeknek. Az előbbiek jól működnek, hogy az utóbbiak mennyire, az igen csak változó. A lime-os búza sör szerkesztőségünk tetszését enyhén szólva nem nyerte el, de vannak itt még kávés, barna, illetve egyéb, kézműves változatok is – szóval előbb-utóbb mindenki megtalálja a maga kedvencét, csak ki kell matekozni.
A hely egyébként nagy festőbarát, fiatal művészek képeit teszik ki időről-időre, ezzel hozzájárulva a kortárs kultúra és művészet ilyen irányú ápolásához. Az árak picit magasak, a már említett sörökhöz 520 forinttól jutunk hozzá, fagyit 550-től kapunk, pirítóst meg 750-től, de van akciós, több pirítóst tartalmazó ajánlat is, 1170 forintért.
A mosdó még megérdemel egy külön említést, csupán akkor sem csinálhattak volna a helytől eltérőbb mellékhelyiséget, ha ez lett volna a konkrét cél. Aki majd használja, ne ijedjen meg, nem került másik dimenziósíkba, és nem rabolták el a szerv-csempészek sem, szerencsére még mindig a Pirítósban van.
www.facebook.com/piritospub

http://antropos.hu/data/7992/5.jpg

Abszolút Pálinka (Kazinczy utca 52.)
Volt már kifejezetten sörös és boros hely is, de a pálinka-barátok eddig szomorkodhattak. De tényleg csak eddig. Az Abszolút Pálinka szintén a Kazinczy utca 52 szám alatt található, s nevéből is adódóan, elsősorban a pálinka-kedvelőket szolgálja ki speciális italaival, melyeket akár felbontatlanul, eredeti díszítésükkel is megvásárolhatunk. Emellett azonban van helyben iható, nagyon finom, picit a közkedvelt macifröccsre hajazó meggyes sör is. A hely már másfél éve üzemel, általában éjjel háromig van nyitva, egyedi kérés esetén pedig még karaoke-lehetőséget is biztosít. A kedves kiszolgálás meg a levegőből lógó papírrepülő és füzet díszlet viszont mindig jár, nem kell aggódni. A hely két szintes, illetve kettő elzártabb, nyugisabb szoba is található a kocsmán belül. Bármikor jöhetünk, lesz lehetőségünk leülni.
www.facebook.com/abszolutpalinka

Bobek Kert (Kazinczy Utca 53.)
Aki erre a helyre betér, az garantáltan elfelejti, hogy Magyarországon már tilos zárt terű szórakozóhelyen dohányozni. Mert a Bobek Kert, nem túl dicséretes ismertető jele, hogy az egész hely bűzlik a cigaretta-szagtól.
Az árak amúgy nem rosszak, a pultosok kedvesek, kávék és forró csokoládék 290-580 forintos intervallumban kaphatóak, ételek kicsit megemelkedett végösszeggel hasonló árakban, csapolt sörökből pedig a Kozel a legolcsóbb, aminek poharához 290 forintért juthatunk.
A “kiülős”, romkocsmás “kert” meglehetősen egyszerűcske, a kavicsos dekoráció mindenesetre dob a hely hangulatán, viszont elég nagy a hangzavar, ami azért is feltűnő, mert csak félig-meddig nyitott a hely, a hangszórókból pedig eléggé so-so E-klub zene szól. A konyha falán a moziposzter-gyűjteményt azért érdemes végignyálazni.
www.facebook.com/pages/Bobek-Cafe/156667774841

Mika Tivadar Mulató (Kazinczy utca 47.)
A Kazinczy utca 47-ben található Mika Tivadar Mulató mostanában főként a különböző Slam Poetry estekről híresült el a fiatalok körében, ennek megfelelően áraszt is magából egyfajta merengős, elmélkedős, filozofálgatós, verselős hangulatot.
A pultos lányok az egész környéket figyelembe véve itt rendelkeznek a legkevesebb ruhával, de akit az ilyen dolgok nem érdekelnek, az még mindig kiválóan szórakozhat a Mulató által összeállított, éjszakákba nyúló, főként alternatív zenei programokon, már ha akad társaság: bár általában nagyon sokan vannak a szórakozóhelyen, de mivel az több szinttel és rendkívül nagy, elnyújtott terekkel operál, néha mégis úgy érzi magát az ember, mintha picit lapos lenne a hangulat.
A Mikához egyébként egy kerthelyiséget is rendeltek, így akit zavar a bezártság, az ott jól érezheti magát, megkapja a hamisítatlan romkocsma-hangulatot, a környékhez képest korrekt árakkal kiegészítve.
www.facebook.com/mikativadarmulato

http://antropos.hu/data/7992/8.jpg

Ellátó Kert (Kazinczy utca 48.)
Ha már romkocsma hangulat, a bulinegyedben az a jó, hogy az ember még ha nagyon részeg is, simán eldülöngél néhány métert addig, ameddig újabb rom-típusú helybe botlik. Az Ellátó Kert is tipikusan ilyen, annyi különbséggel, hogy itt még egy fedett részt is hozzácsatoltak a placchoz, ami így a tél és a hidegebb időjárás közeledtével, mindenképpen dicséretes.
Az igazi sportemberek is jól fogják érezni magukat, hiszen van itt darts, csocsó, asztali tenisz, meg billiárd is. A kissé mediterrán hangulat pedig nem csak szemvényvesztés, hiszen fontos szeletét adja a hely profiljának a mexikói ételek kínálata.

http://antropos.hu/data/7992/7.jpg

Kőleves (Kazinczy utca 37. – 41.)
A Kőleves Vendéglő, Kert és Apartmanok a Kazinczy utca 37-es és 41-es száma között terpeszkednek, ez a fajta terpeszkedés azonban senkit nem zavar: egy gyönyörűen kialakított, nagyon hangulatos és családias vendéglőről van szó elsősorban, ahol a sok kis pohárból kialakított csillárokon kívül, a kedves kiszolgálók dobják fel az élményt, persze csak ha a dekorációra szorítkozunk.
Mert egyébként remek ételeket ehetünk, legyen egy gyors reggeliről, a munkaszünetben tartott ebédről, vagy egy romantikus vacsoráról szó. A választék természetesen nagy, a gulyáslevestől és a gombapaprikástól kezdve, a kacsacombon át, egészen a lazacig, vagy a bélszínnel megbolondított házi hamburgerig bármit kérhetünk.
Az árak persze a kínálathoz hasonlóan szintén változóak, az ezer forint alattiaktól, több ezerig terjedhetnek a menük árai.
Egy pohár sör 350-től kapható, de mi ide nem berúgni járunk.
www.facebook.com/Koleves

http://antropos.hu/data/7992/9.jpg

Liter Bár (Kazinczy Utca 38.)
A Kazinczy Utca 38. saroképületében rendezkedett be érkezésünk előtt egy nappal a Liter Bár, amit egyelőre csak egy hihetetlen igényesen kiaggatott A4-es papír jelez a bejárati ajtón. A hely ennek ellenére viszont egész kellemes, mint ahogy a hangszórókból visszafogott erősségben szóló R’n’B és Hip-hop muzsika is, a folyamatos kék hangulatvilágításnak köszönhetően pedig mindenki az Avatarból szalajtott idegeneknek képzelheti magát egy rövid időre.
A kiszolgálás nagyon jófej, a winter edition sör kifejezetten finom, az ár pedig baráti volt a környékhez képest.
Mivel nagyon friss a hely, egyelőre nem lehet tudni mivel fog megragadni – ha egyáltalán megragad – az emberek tudatában, elvileg grill ételekkel, kávékkal, koktélokkal várják majd leginkább a vendégeket. A mi ottjártunkkor egyébként egész sokan voltak.

Macesz Huszár (Dob utca 26.)
Igen előtérbe helyeztük most a Kazinczy utcát, de hogy szegény Dob se szomorkodjon, innen is ajánlunk egy helyet, ahol feltölthetjük magunkat egy görbe este előtt vagy után.
A választék a környékhez méltóan nagy: leveseket 990 forinttól, meleg előételeket 1300-tól, 1900-tól és még 5000 forint fölött is vásárolhatunk. A Macesz Huszár házi hamburgere 2650 forint, így aki a picit alacsonyabb minőséggel is beéri, az inkább keressen más helyet ilyen irányú igényeinek kielégítésére.
Lehetőség van gyermekmenüket vásárolni, ezek 1590 forintba kerülnek, a kenyérkosár 490 forint, az első adag pedig ajándékba jár.
www.facebook.com/maceszhuszar

http://antropos.hu/data/7992/10.jpg

Abszolút Pho (Kazinczy utca 52.)
Két helyszínen is megtalálható Budapesten az Abszolút Pho étterem, mi ezúttal csak a Kazinczy utcai verziójának tesztelésére szorítkoztunk. Mármint szorítkoztunk volna, ugyanis a hely csak este tízig üzemel, ami érthetetlen egy olyan környéken, ahol nagyjából akkor indul be az élet, de inkább még később.
Egyébként is elég nehéz belőni a nyitva tartást, de aki éppen szerencsés időpontban érkezik, annak nem rossz megoldás az Abszolút Pho. Nevéből már kitalálható, hogy a vietnami leveskülönlegesség, a Pho a ház specialitása.
A legtöbb ételhez 1000 forint környékén juthatunk, így egy teljesen korrekt árakkal dolgozó étteremről van szó.

http://antropos.hu/data/7992/12.jpg

1Hol igyak? 1. rész / Kazinczy egyik fele és Dob utca

2 – Hol igyak? 2. rész / Kazinczy utca másik fele

3 – Hol igyak? 3. rész / A Gozsdu udvart végigjártuk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére