Kizárólag minőségi matcha teát fogyasszunk!

(x)
Egyre többen fordulnak a természetes hatóanyagú energetizálók felé, így sokan ismerik már a matcha tea számtalan jótékony hatását.

A matcha tea a távol-kelet szuperitala, amely friss és üde tealevelek felhasználásával készül.

A nyugati kultúrában való elterjedésének oka, hogy összetevőinek tanulmányozása során számos előnyt tártak fel, mely többek között segíti az anyagcsere működését, a fogyást, valamint energetizál és immunerősítő is egyben.

A matcha tea a kávéhoz hasonlóan koffeint is tartalmaz, azonban komponensei miatt kedvezőbb befolyással van szervezetünkre, mint a kávé. Az M Matcha korábban összefoglalta, hogy miért előnyösebb a fogyasztása a kávé helyett. Nem mindegy azonban az sem, hogy hol szerezzük be a teaport, hiszen a magas színvonalú, Japán bizonyos területeiről érkező jelenti a legjobb döntést. Válasszuk a minőségi japán matcha teát, melyet beszerezhetünk az M Matcha kínálatából!

https-__mmatcha.hu_ - 2023 június - Cikk2

 

A matcha származása

A matcha tea az egyik legritkább teaféle, melyet bár Japánon kívül más országokban is termesztenek, a legkiválóbb minőségű csak a szigetországból érkezhet. Két terület híres a termesztéséről, az egyik a Kyoto mellett található Uji város, valamint a Kyusu szigeten lévő Fukuoka.

Mindkét helyszínen termesztett tea minőségi, hasonlóan az ismert francia bortermelő vidéken termő borokhoz, biztosak lehetünk benne, hogy az onnan érkező matcha tea csodás ízvilággal rendelkezik. Feldolgozásának változatossága miatt eltérő az egyes területekről érkező matcha tea aromája. Uji földjein inkább alacsonyabb hőfokon szárítják a leveleket, így karakteres, krémes ízvilágú teát kapunk, míg a Fukuoka területéről érkező teák magasabb hőmérsékleten száradnak, ezért elsősorban pirított mogyorós, kakaós, gesztenyés ízt kapunk, mely lágyan édeskés.

 

Minőség és precizitás

A matcha növényt nagy gondossággal ápolják, amíg eléri a leszedésre alkalmas időpontot. A teaföldeket sötét színű fóliával fedik be, hogy beinduljon a növényekben a klorofilltermelődés. A klorofill olyan anyag, amely a napsugárzás energiáját elnyeli és közvetíti a sejtekben végbemenő folyamatokhoz. Hatása később a matcha fogyasztásánál megmutatkozik, és emiatt lesz vibrálóan zöld színű a matcha teapor.

A megfelelő időpontban leszedett tealeveleket teljes egészében gránit malomkő segítségével mikromilliméter nagyságú porrá őrlik, mellyel elérik, hogy a tealevélben lévő valamennyi hatóanyag, antioxidáns és jótékony összetevő a teaporba kerüljön.

 

Milyen kategóriákat különböztetünk meg?

Az igazán minőségi matcha tea kevés helyen vásárolható meg. Jól érezhető, amikor nem a legjobb kvalitású növényből készül, hiszen erőteljes zöld színe helyett fakó árnyalatú port kapunk. Emellett pedig keserű ízt érezhetünk a fogyasztása során, amely a jó minőségű teapor esetében elképzelhetetlen.

Kétféle kategóriába sorolhatjuk: a ceremony és a culinary típusokat különböztetjük meg. A keverékek a teakészítő mesterek gondos előkészítésével kerülnek előállításra. A cserje tetején lévő friss levelekből édes ízvilágú ceremony típusú készül. Míg a középső és alsó levelekből álló keveréket pedig culinary matcha teának nevezzük.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére