Tesszük mindezt azért, mert Costa Rica és a rumok viszonylatában fenomenális dolgokat lehet kóstolni.
Nem mellékesen bizakodunk abban, hogy a cikken keresztül sikerül némi kedvet csiszolni a kipróbáláshoz és a kóstoláshoz. Következzenek tehát a részletek!
Mi az összefüggés és a rumkészítés között?
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha akár egyszer is van lehetőségünk Costa Ricában járni. Ugyanis egy egészen forró, hangulatos és életörömöt sugárzó országról van szó a Csendes-óceán és a Karibi-térség között.
Például az iDrinks szeszes ital és rum választékát előszeretettel böngészők is szíves örömest kóstolnak ebből a régióból rumokat. Tekintve, hogy a több mint ezer kilométeren a napsütéses strandok, az egyedülálló növényvilág, no és persze a klíma kifejezetten előnyös a rum elkészítéséhez.
Elképesztő banánfákkal, a mindenki által imádott lédús ananásszal, valamint az erdőket megszakító kávéültetvényekkel. Fantasztikus helyről van tehát szó, ahol nem elhanyagolható módon az egyik legfontosabb exporttermék a rumkészítés origopontját jelentő cukornád.
Egy egészen egyedülálló rum Costa Ricából
Kétségtelen, hogy valamit tudnia kell annak az italkülönlegességnek, amely több mint 50 éve uralja a Costa Rica-i piacot. Olyannyira, hogy arrafelé szinte képtelenség találni olyan bárt, ahol ne lenne a betérők kedvence.
Méghozzá olyan formában, hogy Costa Rica határain túl is egyre inkább növekszik a népszerűsége. Hiszen immáron 20 országban van lehetőség kortyolni a fantasztikus cseppjeit, többek között idehaza is. Név szerint a Centenario rum az, amelyről szó van. Amelyet mindenképp ki kell emelni abban a kontextusban, amit Costa Rica, valamint a rumkészítés magas szintjének viszonylatában hangsúlyozni szeretnénk.
Mire számíthatunk a Costa Rica remekművének számító Centenario rum ízlelésekor?
Mindenekelőtt kellemesen örvénylő, édes rumokra. Ameyekből meglehetősen sokféle érhető el egyéni ízlés, illetve lehetőségek szerint. A néhány éven át érlelt változatoktól kezdve az olyan különlegességekig, amelyek harminc éven át történő érlelés eredményeként kápráztatnak el bennünket.
Bíztató lehet a Centenario rum igazgatójának ambiciózus munkássága is. Akinél ki lehet emelni, hogy 19 éves tapasztalattal rendelkezik a gyorsan fejlődő fogyasztási cikkek és az italok szegmensében. Sőt, nem akármilyen célok mentén dolgozik minden egyes nap. Eltökélt szándéka komoly áttörést hozni nemcsak a Centenario rumok kapcsán, hanem egyenesen a rum fogyasztásának szeretne új szintet teremteni.
Bőven van tehát okunk a bizakodásra abban az esetben, ha szívesen kortyolunk kifogástalan minőségű rumokat, akár Costa Rica területéről is.