A platformos bakancsok még mindig hódítanak

(x)
A divat történetében újra és újra feltűnnek olyan lábbelik, amik kiemelkednek a tömegből.

Ilyenek a platformos bakancsok is, amik már sokadjára indulnak világhódító útjukra, és egyre többször kerülnek a kosarakba a cipő rendelés során is. Különösen azoknak vonzó, akik szeretik kombinálni az eleganciát a kényelemmel.

Side view of the shelves of a shoe store with many sales of women's shoes. A close-up image of some womens leather shoes in a store. Business concept

Mi az a platform?

Maga a kifejezés azt jelenti, hogy emelvény vagy alátámasztó szerkezet. Ha cipő esetében beszélünk platformról, akkor a lábbeli talprészének vastagságát értjük alatta, ami emelést ad a lábnak. Az első platformos lábbelik a 20. század közepén jelentek meg, majd időről időre mindig visszajöttek a divatba.

A 70-es években például nagyon népszerűek voltak a diszkó korszakban, majd a 90-es években is divatossá váltak, most pedig ismét a virágkorukat élik. A népszerűségük folyamatosan emelkedik az online vásárlók körében is, akik előszeretettel választják a divatos és kényelmes lábbeliket a cipő rendelés során.

 

Miért szeretjük annyira a platformos bakancsokat?

A platformos bakancsoknak számos előnyös tulajdonságuk van. A magasított talp optikailag megnyújtja a testünket, hosszabbnak tűnnek benne a lábaink. Ez különösen azoknak előnyös, akik növelni szeretnék a testmagasságukat. A vastag talp növeli a lábbeli stabilitását, magabiztosabban tudunk közlekedni benne és kényelmes is, mert a magasítás csökkenti a lábunk terhelését.

Ha a cipő rendelés mellett döntünk, akkor láthatjuk, hogy a webshopokban nagyon sokféle kialakításban kaphatóak. Különféle alapanyagokból, például bőrből vagy szintetikus anyagokból is készülhetnek, valamint különböző díszítőelemek, például csatok vagy fémrészletek is megjelenhetnek rajtuk, amik még egyedibbé teszik a megjelenésüket.

Bár a platformos bakancsok a magasítás miatt feltűnőek, sokféleképpen kombinálhatók. Nagyon jól illenek a különböző ruhadarabokhoz, legyen szó farmerről, szoknyáról vagy egybe részes ruháról. Ha tehát hidegebb időben is szeretnénk stílusosak lenni, de a kényelemről sem akarunk lemondani, akkor egy magasított bakancs tökéletes választás.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére