Ahogy ez a kávézásban is megmutatkozik. Pár évtizede még talán senki sem jósolta azt, hogy mára a háztartások olyan profi gépekkel rendelkeznek, amik amúgy kávéházi környezetben is megállnák a helyüket, a kortyolt különlegességek minőségéről nem is beszélve, ami mindenki számára elérhető és ami egykor egyet jelentett a kuriózummal.
A kávé szíve a koffein?
Nem, és erre a legjobb példa a sokak által kedvelt koffeinmentes kávé. Szóval nagyon is van koffein nélkül élet, mégpedig ízlelőbimbókat kényeztető formában. Egyetlen másodpercig sem kell lemondania senkinek a kávézás élményéről. Még akkor sem, ha a koffein probléma és elkerülendő komponens. Akkor is jöhet egy csésze fekete, ha amúgy már este tíz van és nem lenne baj, ha a folytatást némi pihenés is fűszerezné. Ezernyi élethelyzetben ez a lehető legpraktikusabb választás, ami egyáltalán nem jár együtt hiányosságokkal, negatívumokkal. Sokan, akik még nem kóstolták mit is jelent a “mentes” kávézás attól tartanak, hogy a kortyolás milyensége összehasonlíthatatlanul rosszabb, mint koffeines variáció esetén. Aztán a kételkedők az első próbálkozás, kortyolás alkalmával rádöbbennek arra, hogy tévedtek. Nem is kicsit. Hiszen az, amitől a kávé igazán kedvelt, és vonzó nem a koffeinben keresendő, hanem többek között az ízek kavalkádjában.
Íme, a legjobb döntés!
Határozottan sokan szinte áhítoznak a legjobb kávéra, arra a kortyolni valóra, ami minden elképzelésüket felülmúlja nap, mint nap. Nos, van egy jó és egy rossz hírünk. Általános érvényű legjobb nem létezik, nem is létezett soha, mert mindenkinek az a legtökéletesebb, ami egyénileg kiérdemelte ezt a címet, tehát univerzális nyertes semmiképpen sem hirdethető. Ez volt a „rossz” hír, ellenben a jó az az, hogy ezernyi kávéfajta várja a felfedezést, a megismerést, tehát a legjobb, mint személyesen megformált kategória folyamatosan alakítható.
A fotó forrása: Farknot Architect / Shutterstock.com