Mystiqueroom: A világ TOP 10 legjobb szabadulószobái között

Ma már ezer szabadulószoba közül választhatsz, de simán elmehetsz és a kedvenc sorozathősöd bőrébe is bebújhatsz. Ez az egyik legjobb!

A szabadulószobák történelme nem nyúlik túl régre vissza hazánkban, azonban annál nagyobb fejlődésen ment keresztül. Elsősorban a számítógépes játékokból jól ismert elemeket helyezték át élesbe, leginkább lelakott szuterénlakásokba, vagy nem használt pince helyiségekbe. Ezekhez nem volt szükség túl sok bútorra, és eszközre – ami egy lomtalanításból kivadászható volt az éppen megtette a „tökéletes” kialakításhoz.

Viszont ez ma már nem így van, komoly hangsúlyt fektetnek a szabadulószobák az exkluzív és élménydús kialakításra. Így született meg az escape room dizájner, vagyis a szabadulószoba dizájner, mint szakma is. Nem elég pár levetett bútor, komoly tervezés alá kerül minden szoba, minden pálya. A díszleteket nem ritkán szobrászok, festőművészek alkotják meg, de a 3D nyomtatók hadba állítása sem ritka, plusz a technikai rendszer sem elhanyagolható, és az elektronikai háttér kialakítása is komoly szaktudást igényel. Hatalmas büszkeség, hogy egy magyar szabadulószoba, a Mystiqueroom az európai kontinensről egyedüliként bekerült az Escapetheroomers által rangsorolt, a világ TOP 10 legjobb szabadulószobái közé.

 

 

Ennek apropóján beszélgettünk Szalontay Márkkal, a Mystiqueroom ügyvezetőjével, és faggattuk ki arról, hogy mit szóltak az elismeréshez, és mi alapján épülnek a komplexumban a pályák?

Nagyon-nagyon örültünk a TOP10-be kerülésnek, és a pályáink sikerének. Igyekszünk mindig a leglátványosabb és legkreatívabb pályákat megalkotni, hogy az ember, ha belép valamelyikbe, elfelejtse, hogy egy Szent István krt-i pincében van, helyette azt érezze, hogy egy kaland részese, hogy meg kell találnia az elveszett kincset, belép egy külön világba-univerzumba. A pályák sok tervezés után készülnek el, saját jól bevált csapatunk készíti – van asztalos, festőművész, villanyszerelő, szobafestő, speciális elektronikához értő kolléga, szóval ahogy a játék, az építés is egy csapatmunka. Az első lépés mindig a rombolás, hiszen az ingatlan többé nem egy lakás, hanem egy 18-századi kikötő, ezért el kelltüntetünk mindent, majd ezután megkezdődik a kábelezés, hiszen minden kábelt, technikát el kell, hogy tüntessünk, hogy a játékos már csak a “varázslattal” találkozzon. Amikor kész a díszlet és a technika, a játékmenet, akkor jönnek a barátaink tesztelni, és kiszűrjük a pálya hibáit, majd, ha minden rendben, akkor kerül a nagy közönség elé.”

Egy példa az elektromos tervekre…

forrás: mystiqueroom

<
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
kép: mystiqueroom
>

Márktól azt is megtudtuk, hogy a Mystiqueroom 6 és fél éve várja tárt ajtókkal a játszani vágyókat, minden évben legalább egy, de előfordul, hogy két új pályával kápráztatják el a vendégeket. Idén már 11 pályával rendelkeznek, és úton a 12. A legújabb pálya az Alíz, és a Kocka pálya! Alig várjuk, hogy kipróbálhassuk ezeket is!

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:
Menő új szobát avatott a Mystique room: Kalóz-öböl (Spoiler nélküli beszámoló) Az elsők között vállalkoztunk az új generációs szabadulószoba letesztelésére. NYERJ 5FŐS BELÉPŐT!
Mystique Room: ámulatba (r)ejt! Ellátogattunk a Mystique Room-ba , hogy saját bőrünkön megtapasztalva mesélhessünk nektek a nagy kalandról, amely rátok is vár! NYERJ belépőt!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére