Wellhello: missziónk, hogy ne menjünk trendek után [INTERJÚ!]

2017. 05. 31. 21:37 - Hajósi Péter+KoPé
Fluor Tomi az Antropos.hu-nak mesélt az elmúlt hónapokról, új dalokról, popzenéről, Diazról és a csajok is szóba kerültek... INTERJÚ!

A nagysikerű formációt senkinek sem kell bemutatni, hiszen Fluor Tomi és Diaz, azaz a Wellhello dallamai és szövegei ott csücsülnek mindenki fejében. Röpke hatásszünet után most újból a figyelem középpontjába kerültek és valami teljesen újat alkottak a közönség számára. Fluor Tomi a tőle megszokott lazasággal, jókedvvel, de mégis komolyan válaszolt az Antropos.hu kérdéseire. INTERJÚ!

NYERJ BELÉPŐT a Jún.10. Wellhello @ Budapest Park bulira az ANTROPOS.hu-n ITT >>>

wellhello / fluor / diaz

Fotó: facebook.com/elnokok

 

-Nyolc hónapos szünet után két vadiúj klippel tértetek vissza. Mi történt veletek ezalatt az idő alatt?

-Kicsit úgy éreztük már, hogy kellene pihenni, mert két évet szinte szünet nélkül nyomtunk le. Erre az időre már szükségünk is volt, ugyanis kellett egy új lendület, ami szerencsére meg is jött. Én kimentem nyelvet tanulni, meg pihenni Amerikába, Diaz pedig elment nyaralni a barátnőjével. Persze folyamatosan foglalkoztunk az új lemezzel is. Erre a két új dalra pedig azért esett a választás, mert nagyon jól kiegészítik egymást, pontosan azért, mert eléggé ellentétesek. Abban biztosak voltunk, hogy nem egy dallal akarunk kijönni, mert szerettük volna éreztetni, hogy ebből lemez lesz és sok dal fog hamarosan megjelenni. Az Odaút a barátság ünneplésével foglalkozó dal, míg a Senki nem véd meg egy szomorúbb, sötétebb, magányosabb történet. Ezt úgy neveztem el, hogy az egyik a vidám szombat, a másik pedig a szomorú vasárnap.

 

-Az “Apuveddmeg” még mindig a rádiók éllovasa és a koncerteken is erre mozdulnak meg a legtöbben. Az új dalok is hasonló sikereket ígérnek majd?

-Ezt sosem lehet tudni. Sosem úgy ülünk neki egy dalnak, hogy most írunk egy slágert. Picit önzőbbek vagyunk és azt nézzük, hogy nekünk mi az, ami tetszik, vagy mi az, amit szeretnénk magunktól hallani. A sikert majd a közönség dönti el és kiderül, hogy melyik lesz az, ami robban és melyik lesz az, ami kevésbé. De jellegében lesz hasonló, ami egyébként nekem külön kedvencem is. Kedvelem azokat a dalokat, amikben lehet egy kicsit aljaskodni és csipkelődni is. Ez majd nyár közepén fog megjelenni Nem olyan lány címmel. Nagyon várom már, hogy forgassuk hozzá a klipet, sokat foglalkoztam a témával, a lányokkal, a nem olyanokkal, persze csak az album miatt.

 

 

 

-A két új dalt hallgatva az a benyomás, hogy háttérbe szorult az elektronikus hangzás. Ez egy átmeneti állapot vagy inkább újítás?

-Most már egyre jobban belefolyik a zenekar is a zenék készítésébe. Megyünk ebbe az irányba, de nem cél, hogy kizárólag élő hangzású zenéink legyenek. A következő klipünk például full elektronikus lesz. Tehát folyamatnak nem mondanám, egyszerűen csak szeretjük a zeneiségnek ezt az oldalát is.

 

-Ezeken kívül mire számíthat még a közönség a várva-várt Zsáner című album kapcsán, és mikor jelenik meg?

-Terveink szerint ősz végén jelenik meg fizikális formában a lemez, és benzinkutakon fogjuk terjeszteni. A ’80-as évek stílusát most már végleg elengedtük, de sokféle más stílusba belenyúltunk. Mindamellett, hogy tetszik a Zsáner szó, az album is azért kapta ezt a nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a Wellhello – merjünk nagyképűek lenni – maga tud egy stílus lenni, amiben ha Diaz énekel, én reppelek ebben a szövegvilágban, felül tudja írni akár a zenét is, amire történik. Nekünk nagyon felemelő, hogy teljesen új stílusokkal dolgozunk a lemezen, aztán majd a közönség természetesen eldönti, hogy ez mennyire wellhellos.

 

wellhello / fluor diaz

 

-Megkezdődött a nyár és a turnék is beindulnak. Milyen meglepetésekkel készültök?

-Most már tizenhatan megyünk, egyre nagyobb a crew. A fényekből is viszünk még többet, és sok olyan meglepivel is készülünk, amit nem lövünk le, mert akkor nem lesz meglepi. Most a június 10-i Budapest Park bulira készülünk gőzerővel, ami nem lesz egyszerű. Már most megelőzték forgatások is. NYERJ BELÉPŐT a Jún.10. Wellhello @ Budapest Park bulira az ANTROPOS.hu-n ITT >>>

 

-Mi az a legkésőbbi koncertdátum, ami már most be van írva a naptárotokba?

-Ha jól emlékszem, akkor jövő tavasz. Idénre már nagyjából megvagyunk, most már a következő évet kezdjük szervezgetni. Már azt is belőttük mikor tartunk egy kis szünetet. Január, február, március körül valószínűleg elmegyünk pihenni és töltődni egy kicsit.

 

-Rendesen be vagytok táblázva és ez jó. Melyek lesznek azok a bulik, amiket semmiképpen sem szabad kihagyni?

-Elsőre mindig a legnagyobb fesztiválok jutnak eszembe, de a kicsiket is imádjuk. A Volt Fesztivál mindig egy hatalmas élmény. Ott 25 ezren voltak rajtunk, de nagyon szeretjük a Balaton Sound-ot is. Vagy például tavaly Dunaszerdahelyen, amikor a semmiből megérkezett egy rezesbanda, bejött 100 ember vadulni a backstage-be és egy elszabadult házibuli lett az egész, az életem legjobb backstage élménye volt. Én azt mondom, hogy ha a közelben buli van, akkor érdemes eljönni, mert sosem lehet tudni, hogy éppen mi történik majd. Talán ezért nem is unjuk a koncerteket, mert nincs kettő ugyanolyan.

 

 

-Látszólag azért különböztök Diazzal, de nyilván számos tulajdonságotok egyezik. Hol van a közös nevező?

-Az első, hogy mindketten vidéki srácok vagyunk, és az underground hip-hopból érkeztünk. Ez már egy elég erős közös pont. Nagyjából hasonló dolgokat éltünk meg a karrier elején, hasonló behatások értek minket. A gondolkodásunk is hasonló, az alapdolgokban általában egyetértünk, de mindketten máshogy közelítünk meg témákat, ami inkább pozitív sztorikat eredményez, mint negatívakat. Megvan nálunk az egyensúly, egyikünk sem akar a másik elé kerülni, és folyamatosan segítjük egymást. Bármit meg tudunk beszélni, és egy hullámhosszon képesek vagyunk mozogni. Persze vannak különbségek bőven, de a legfontosabb ügyek közösek.

 

-Veletek együtt érik a közönség, vagy új emberek is láthatóak a koncerteken? A színpadról hány arcot láttok élesen?

-Ez teljesen vegyes. Jók vagyunk egy vadulós egyetemi bulin, egy családi programon, de akkor is, amikor elszabadul anyu, vagy apu, vagy éppen a nagyi. Vannak érdekes arcok. Legjobbak az “elnök asszonyos” pólóban csápoló negyvenes nők, de az ötévestől a hetven évesig mindenki meg tudja találni bennünk azt, amire neki szüksége van. Persze vannak olyan aktív arcok is, akiket többször látunk, vagy akár már névről is ismerünk.

 

-Barátnőitekben megmozdul a féltékenység, amikor sikoltozó lányok rohannak le titeket egy koncert után? Mennyire nehéz ilyen népszerűség mellett párkapcsolatban élni?

-Nehéz. Én nem is vagyok párkapcsolatban már egy éve, és nem is tervezem mostanság. Egyszerűen nem fér bele az időbeosztásomba. Hétfőtől péntekig a barátaimmal sem tudok találkozni, hétvégén pedig kiszabadulok a koncertekre. Ebbe az időbe nem tudnék belerakni egy barátnőt most sajnos. Ahhoz nagyon elfogadó lánynak kell lenni, hogy ezt elviselje. De azért nem vagyok elkeseredve, tartom a kapcsolatot lányokkal, hogy így fogalmazzak.

 

-Rengeteget jótékonykodtok. Van ebben küldetéstudat?

-Ezt már elég rég óta csináljuk. Ez egy szupererő, és nem baj, ha ezt használjuk. Ezáltal felhívjuk az emberek figyelmét a fontos dolgokra.

 

-Hogyan értékelitek a magyar popkultúrát és hol helyezitek el magatokat benne?

-Nekünk missziónk, hogy ne menjünk trendek után, ezért próbálunk újítani. Van bennünk egyfajta különcség még szövegvilágilag is, ami tükrözi, hogy nem elégszünk meg a sablonokkal. A popzene egyébként meg tök jó. Ha megnézzük például milyen volt 7-8 éve, akkor álmodni sem lehetett volna arról, hogy most ennyi rap szóljon a rádióban. Nekem ez azért pozitív, mert nagyjából azok az arcok vannak a popzene csúcsán, akik az underground hip-hopból jöttek. Azt látom, hogy azok a dolgok működnek, amibe rengeteg a meló és őszintén csinálja az ember. Alapjáraton jól értékelem, hiszen minden folyamat tetszik benne, ami történik. Itt majd az lesz a kérdés, hogy a főbb rádiók mennyire fogják majd befolyásolni a fiatalokat. Mert ugye a Petőfinek volt itt egy értékteremtő és őrző próbálkozása, ami aztán sajnos eltűnt. Így lehet, hogy a popzene elmegy abba az irányba, hogy újra találkozunk három izmos fiúval, vagy négy nem túl okos lánnyal egy cuki kis csapatban, és majd jól szétpléjbekelik a színpadot. Reméljük, erre nem kerül sor.

NYERJ BELÉPŐT a Jún.10. Wellhello @ Budapest Park bulira az ANTROPOS.hu-n ITT >>>

wellhello / fluor / diaz

Fotó: facebook.com/elnokok

Kapcsolódó cikkek:
NYERJ BELÉPŐT: Jún.10. Wellhello a Parkban Fél év kihagyás után újra Budapesten a Wellhello, friss dalokkal, megújult show-val. NYERJ PÁROS BELÉPŐT!
Duplapremier: Wellhello "Odaút" és "Senki nem véd meg" Dupla videoklip- és dalpremierrel tér vissza a Wellhello közel nyolc hónapos csend után! VIDEÓ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére