Az étterem személyzete és japán chefje, Miyazaki Emiko az autentikus japán konyha megismertetését tűzte zászlajára. Mivel Major Balázs üzletvezető szerint a minőségi ételek elkészítésének alapvető feltétele, a minőségi alapanyag, a Fuji Étterem kizárólag a legtisztább tengerekből, mindig az évszaknak megfelelő alapanyagokat szállíttatja konyhájára. A tonhalat a dél spanyol tengerből, a tintahalat Normandiából, a fekete tirgrisrákot Malajziából. Az ételek egyéb hozzávalói is kizárólag bio termékek lehetnek: a marha bélszín és hátszín Új-Zélandról való, a zöldségek osztrák és magyar biokertészetek termékei, a csirke szintén csak magyar bio gazdaságokból kerülhet az asztalra. Az alapanyagok frissessége alapvető kritérium, a főzéshez felhasznált víz pi víz.
Nem véletlen, hogy a Fuji Étterem elnyerte már a „Best of Budapes” díjat és bekerült a legjobb 50 hazai étterem közé.
A japán konyháról elsőre mindenkinek a Sushi és a Sashimi (különféle nyers halszeletek) jutnak eszébe. Tény, hogy a Sushi fogyasztás rendkívül népszerű, mondhatni, aranykorát éli. De jó tudni, hogy az igazi japán konyhának legalább annyira része a melegkonyha is. A Fuji-ban megízlelhetjük például a Miso levest, a Halerőlevest és a tojás puding levest. Nabemono-n, azaz főzőasztalon készül az Udon Suki (levesben főtt udon tészta, csirke vagy tengeri hallal, gombával és zölséggel), és a Shabu Shabu (forró fazékban főtt hátszínszeletek,tofufal, gombával, zöldséggel, tésztával). Vaslapon készül az Umi no Sachi Teppan Yaki Set (grillezett tengeri finomságok), a Shizen Dori Yakitori Moriawase (vegyes bio csirkehús és belsőségek pálcán) ami szintén a húsételek egyik gyöngyszeme. A tengeri sültek közül az egyik legnépszerűbb az Ibodai Teriyaki (Grillezett vajhal Teriyaki szósszal) és a Tairagai Butter Yaki (vajban sült tollkagyló), valamint a királyrák különbözőképpen elkészítve. Az édességek közül pedig semmiképp se hagyjuk ki a Kisetsu No Wagashi To Kudamono-t vagyis a házi japán édességet szezonális friss gyümölcsökkel.
Aki diszkrétebb légkörre vágyik, annak nem is lehetne jobbat ajánlani az étterem négy Tatami szobájánál, amely 2 főtől akár 30 személyig tökéletes helyszínt biztosít. A Sushi és Sashimi látványbár valamint a Teppanyaki (vaslap) sarok is különlegesség, ahol kényelmes, az európai és amerikai szokásoknak megfelelő asztalok mellett tölthető az este.
Megújult étlappal és itallappal vár a Fuji!
Hozzászólások