Munkaszervező zenészkatalógus indult

Bemutatkozott Magyarország első online munkaszervező zenészkatalógusa.

Bemutatkozott Magyarország első online munkaszervező zenészkatalógusa. Az Inspired Selection által fejlesztett innovatív webes rendszer lehetőséget ad a zenészeknek, hogy ingyenesen regisztráljanak és létrehozzák profiljukat.

A regisztráció során megadhatják személyes adataikat, zenei végzettségüket és szakmai tapasztalataikat. Az oldalra professzionális komolyzene, könnyűzene, ethno és népi hangszeresek jelentkezését várják. A tagok számára személyre szabott bel- és külföldi munkalehetőségeket kínálnak – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A katalógus a csütörtökön megrendezett Dalszerző Expón debütált. Mint írták, a weboldal ötlete Sebestyén Áron Artisjus-díjas zeneszerzőtől származik. Ő az elmúlt években számos produkció zenekarát irányította, szervezte, zeneszerzőként és zenei vezetőként pedig gyakran kérték fel, hogy állítson össze egyedi zenekarokat egy-egy projekthez, stúdiófelvételhez. Így vetődött fel az igény, hogy létrehozza saját katalógusát. Az Inspired Selectiont Reviczky Balázs zongoristával közösen hozták létre és kidolgozták a weboldal alapötletét.
“A regisztrált zenészek egyedi szakmai értékelést kapnak, amely bár nem nyilvános, de nagyban hozzájárul, kinek és milyen munkalehetőségeket kínálhatnak a jövőben. Klasszikus zenészeknek évi négy alkalommal rendeznek stúdiógyakorlati meghallgatásokat és filmzenei workshopokat is indítanak” – írták. A díjmentes regisztráció a hazai és a határon túli magyar professzionális zenészek számára egyaránt nyitott.
A projekt szervezői létrehozták stúdió szimfonikus zenekarukat, az Inspired Scoring Orchestrát, amelynek szakmai vezetője Berán Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertmestere. A projekt további terve, hogy bekapcsolódik a Magyar Médiazene Nap megszervezésébe. Utóbbi a hazai alkalmazott zeneszerzők szakmai diskurzusát és továbbképzését, valamint munkakapcsolatok kialakítását segíti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére