A Klávin térhez közeli Rukkolában érezhető, hogy a vitaminokra vágyó egyetemisták hamar rákaptak az egészséges, finom és színes ételekre, illetve italokra. Nem tagadjuk, mi is visszatérő vendégei vagyunk a Rukkolának.
Milyen fejlesztések, változtatások történtek idén kedvenc salátázónkban? Szabó Gergő, üzletvezető mesélt az Antropos.hu-nak…
A nyitás óta több látványos változás is megfigyelhető a Rukkola környékén. A jó idő beálltával bővítették a kiülős részt, így pár percre érdemes lepihenni, falatozni és figyelni a nyüzsgést. A terasz családias és kényelmes, de ha épp nincsen elég ülőhely, elvitelre is lehet kérni ételeket/italokat.
A kínálatban szereplő saláták különböző színekről kapták a nevüket, mind-mind friss, jó minőségű alapanyagokból készültek, az egészséges táplálkozás jegyében. Újdonság a szezonális saláta (ami most az eper saláta, ez pár hétig még kapható, hamarosan pedig a sárgadinnye következik). Már desszertek is kaphatóak a Rukkolában: tápióka pudingra igen nagy a kereslet, így valószínűleg rendszeren szerepel majd a kínálatban.
A menüben maradt a jól megszokott színvonal, mindig a szezonális zöldségek kaphatóak, és ezen nem is akarnak változtatni.
Nagyon népszerűek a prémium kategóriás saláták, vagy az XXL méretű adagok is.
“Bucira tömjük a dobozt, nem spórolunk, és ezt az emberek szeretik” – folytatja az üzletvezető. “A salátakészítő angyalaink, szeretik a salátát. Nem olyan, mint amikor egy nádszál vékony srácot látsz hamburgert sütni, és tudod, hogy ott nem szabad hamburgert enni.”
A hihetetlenül bőséges teakínálat mellett kávé, cappucino és melange is kapható, a házigazdák pedig gazdag tejfelhozatalról is gondoskodtak: a lehetőségek között laktózmentes-, rizs-, mandula-, avena- és quinoa tej is helyet kaptak.
Az italok között limonádékat is találunk: epres, sárgadinnyés, zöldalmás, görögdinnyés, bodzás-levendulás, mangós, erdei gyümölcsös és málnás.
A népszerű görög- és Caesar saláta is megtalálható, emellett pedig rukkola, spenót is az alapanyagok között szerepel, csak hogy a legjellegzetesebbeket kiemeljük. A lehetőségek bőséges tárházának köszönhetően
mindenki megtalálja itt az ízlésének megfelelő salátát,
hiszen tonhalas, csirkehúsos és tésztás variációk is szerepelnek az étlapon.
Gergő elmesélte még: “Igazán fontos és hasznos dolog, hogy a közösségi médiában nagyon jól terjed a Rukkola híre. Nem nagyon látunk olyat, hogy egy lánycsoport úgy kezdené az étel elfogyasztását, hogy nekiesnek az ételnek. Előtte előveszik a mobilukat és kattintanak. Ha a képeket valaki megnézi az instagramon láthatja a szép adagokat.”
A Rukkola nem egy hagyományos streetfood, mert ugye salátában (és szendvicsben) nyomulnak, de fontos, hogy hogyan néz ki az étel. A látvánnyal jön meg a kedv az evéshez. Látszik, hogy fontosnak tartják, hogy az ételeik jól legyenek szervírozva. Ha elvitelre kérsz salátát, akkor is biztos lehetsz benne, hogy tele tömik a dobozt, ha kibontod otthon, akkor kirobban belőle az étel. Aki egy Rukkolában készült salátát választ, biztos, hogy jóllakik vele.
Nagyon ízletes meleg szendvicsek is megtalálhatóak itt. Kedvencünk a tonhalas vagy erdei sonkás, bátran ajánljuk mindenkinek, aki húst is enne.
Ha Kálvin tér közelében megéhezel, mindenképp ajánljuk a Rukkolát. Ha hosszú sort látsz, akkor is érdemes végigvárni, mert hamar sorra kerülsz, és tudnod kell, hogy mindig minőséget és bőséges adagot kapsz igen baráti áron.
Reggeliért, ebédért vagy vacsoráért is betérhetsz.
A finomságokon kívül pedig azt sem mellékes megemlítenünk, hogy kedves, udvarias és mindemellett gyors kiszolgálásban részesül, aki ellátogat ide.
Jövőbeli események
- Nincs esemény ezen a helyszínen
Hozzászólások