Szilveszter a világ körül – így köszöntötték 2024-et [VIDEÓ]

Ausztráliától Amerikáig világszerte óriási tömegek gyűltek össze... VIDEÓ!

Ausztráliától Amerikáig világszerte óriási tömegek gyűltek össze, hogy búcsút vegyenek 2023-tól és együtt köszöntsék az új évet.

Az ausztráliai Sydney és az új-zélandi Auckland az első nagyvárosok, ahol arany és ezüst színekben pompázó pirotechnikai elemekkel ünnepelték az új esztendőt. Az ausztrálok ráadásul idén – a világon egyedülláló módon – mesterséges intelligenciával is felturbózták a hangulatot.

A hongkongi Victoria kikötőben több ezren voltak szilveszter éjjel, az emberek itt utoljára 2018-ban ünnepelhettek tűzijátékkal, éppen ezért nem meglepő, hogy a szervezők a város történetének legnagyobb, filmzenékkel tarkított fényjátékával örvendeztették meg a közönséget.

Az új év ünneplése nem mindenhol szólt az óriási zajról: Indiában sokan inkább meditálva, belső békéjük megteremtésével várták a következő évet, Jemenben pedig testedzéssel üdvözölték a napfelkeltét. Egy bangkoki templomban az emberek olyannyira elvonultak a nyüzsgés és a hangzavar elől, hogy egy bizonyos feltámadási rituálé keretében koporsókba feküdtek, amiről úgy vélik, hogy megszabadítja őket a balszerencsétől.

Európa utcái viszont az emberek tömegétől volt hangos: Athénban az Akropolisz felett színes tűzijáték töltötte meg az eget, Párizsban pazar fények világították meg a Diadalívet, a város már a nyári olimpiára is készülődik. Londonban a London Eye közelében hatalmas tűzijáték kíséretében kondultak meg a Big Ben harangjai.

A New York-i szilveszter a világ egyik legikonikusabb ünnepe, okkal szerepel rengeteg turista bakancslistáján. Az ünneplők a NYE Wishing Wallon keresztül kis cetlikre írhatták rá kívánságaikat, amelyek pontban éjfélkor a Times Square kristálygömbjének leeresztése után konfettiként szálltak a levegőben.

Technikailag a 2024-es évet utoljára az Egyesült Államok fennhatósága alá tartozó Baker – és Howland-szigeteken köszöntötték, ezek azonban lakatlan területek, ezért valószínűleg itt senki nem volt, aki türelmesen várakozott volna a pezsgőbontásra.

 

Boldog új évet kívánunk olvasóinknak! – az Antropos.hu szerkesztői.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére