Ha érdekel minket a pénzügy világa, akkor az alábbi munkakörök közül válogathatunk

(x)
A KSH a 2022 január és május közötti időszakot vizsgálva megállapította, hogy hazánkban a bruttó átlagkereset a pénzügyi tevékenységet végző ágazatban volt a legmagasabb.

Ez már önmagában megalapozza a pénzügyi és a számviteli állások népszerűségét, ám az a tény, hogy rendkívül keresettek is, még tovább dob ezen.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megmutatjuk, hogy melyek azok a leggyakoribb pozíciók ezen a területen, amelyek közül mazsolázhatunk.

 

https-__veszpremallas.hu - 2023 november - Cikk1

 

Mérlegképes könyvelő

Ha felkeressük például a https://veszpremallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling weboldalt, akkor elsőként egy mérlegképes könyvelői pozíciót hirdető állásajánlat jön velünk szembe, amin mi egy cseppet sem csodálkozunk. A szakma ugyanis csak úgy “szívja magába” az új könyvelőket, akik kulcsszerepet töltenek be a pénzügyi stabilitás megőrzésében és a jogszabályoknak való megfelelésben. 

Kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a részletekre, mivel már egy apró hiba is sokszor komoly pénzügyi következménnyel járhat. De ezt a nagy fokú felelősséget az átlag feletti kereset erősen kompenzálja. Egy kezdő munkatárs havi bruttó bére 480 ezer forint körül mozog, míg a tapasztaltabbaké elérheti akár a 600 ezer forintot is. 

 

Pénzügyi ügyintéző

Pénzügyi ügyintézőként az adott vállalatnál működő pénzügyes csapat támogatása lesz a legfőbb feladatunk. Ez a pozíció tehát nagyon sok adminisztratív feladattal fog majd járni, így nem árt, ha bírjuk a monotonitást. 

Emellett természetesen szükség lesz még pontosságra és precizitásra is, mivel nem kis összegek múlhatnak azon, ha elírunk vagy rosszul iktatunk valamit, illetve némi Excel tudás sem árt.

Ami pedig a havi átlagfizetést illeti, körülbelül 295 ezer forint körül mozog. De ez régiónként és a tapasztalat mértékének függvényében változhat. A fővárosban és környékén például a cégek többsége nagy általánosságban 361 ezer forintnyi jövedelmet kínál. 

 

Bérszámfejtő

Bár a legtöbbünk hajlamos a bérszámfejtő és a könyvelő munkakört egy kalap alá venni, ez két teljesen különálló pozíció. Az utóbbi a cégek számláinak rendezésével, dokumentációjával, könyvelésével foglalkozik, míg ezzel szemben az előbbi az adott cég munkavállalóinak, alkalmazottainak bérügyeit intézi.

Habár egy hasonlóság azért van közöttük, a munkavégzés közben nem kevés feladattal kell zsonglőrködni. Ráadásul mindemellett még fokozottan figyelni kell arra is, hogy stimmeljenek a számok. Azt pedig már nem is említjük, hogy az örökösen változó jogszabályok miatt rendszeresen frissíteni, aktualizálni kell az ismereteinket.

Talán ezért is lehet a bérszámfejtő pozícióban is átlag feletti keresettel számolni. A havi bruttó bér 378 és 694 ezer forint körül mozog manapság.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére