Férfi kerékpár a gyengébbik nem részére?

(x)
Elég nagy a zavar manapság a nemek között és nincs ez másként a női, illetve a férfi kerékpár esetében sem. Mert hiába a rengeteg típus, mégis alapvetően két csoportba oszthatjuk a bringákat. A női és férfi kerékpárok között viszont egyre nagyobb az átfedés. De vajon miért lehet ez?

Férfi kerékpár csak férfiaknak?

Elsősorban a testmagasság a döntő, amikor egy kerékpárt készülünk kiválasztani. A női vázak rendszerint kisebbek, mivel a hölgyek a legtöbb esetben alacsonyabbak a férfiaknál. Persze ez nincs minden esetben így, ezért előfordulhat, hogy a nőknek szánt modellek között egy magasabb hölgy hiába keresgél, mert nem fogja megtalálni az adottságainak megfelelő típust. Ciki vajon ebben a helyzetben egy férfi bringára pattanni? Na és mi a helyzet, ha egy hölgynek nem tetszenek a női bringák, mert sokkal szimpatikusabbnak találja a férfi kerékpárok dizájnját? Természetesen ilyen is előfordulhat, hiszen kerékpár vásárláskor, csak úgy, mint az élet számos területén, nagyon fontos az első benyomás, ami a bicikli kinézetén alapszik.

mountain bike isolated on white background

 

Tehát nincs azzal semmi gond, hogyha egy magasabb hölgy a férfi kerékpár modellek közül szemezget. Egy kis átalakítással egyszerűen nőiessé tehetőek ezek az erősebbik nemnek szánt biciklik is. Ez elsősorban a nyeregre értendő, mivel a formája a férfiak anatómiájához igazodik, ezért egy hölgynek hamar kényelmetlenné válhat a férfi ülés használata, ami hosszútávon egészségtelen. A nyereg lecserélése legyen az egyik elsődleges dolog ilyen esetben!

Az alacsonyabb testmagassággal rendelkező hölgyeknek viszont egyáltalán nem ajánlott a férfi kerékpárok közül választani, mert így már nagyon érezhetővé válnak a geometriai eltérések, amik kényelmetlenségeket fognak okozni.

Egyébként a nevesebb kerékpárgyártók felhozatalában megfigyelhető, hogy a hölgyeknek készült modelleket csak egy adott testmagasságig ajánlják. Attól feljebb pedig előfordulhat, hogy nem férfi kerékpárként hivatkoznak a bringákra, hanem unisex-ként, mert azokra a bringákra valóban unisex nyereg kerül.

A férfi kerékpárokat könnyű felismerni, hiszen magasabban húzódó vázcsövet használnak, amivel egyébként nincs semmi problémája a fiatalabb korosztálynak, de idősebb korban már nehezebb felülni egy trapézvázas férfi kerékpárra.

 

Jó választást jelent a Kross kerékpár

A Kross kerékpár mindkét nem részére kitűnően felszerelt modelleket kínál, többféle típusban. A megfelelő méretezés alapján, nemtől függetlenül mindenki megtalálhatja azt a bringát, aminek a nyergében a legjobban érezheti magát, miközben kitartóan rója a kilométereket.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére