Kerékpárral a Fertő-tó körül, kevésbé gyakorlott túrázóknak is

(x)
Természeti szépségeink felfedezésének egyik nagyszerű módja, ha kerékpárral a Fertő-tó körül túrázunk...

Kétségtelen, hogy nyáron sokan vágyunk a természetbe, és a természeti szépségeink felfedezésének egyik nagyszerű módja, ha kerékpárral a Fertő-tó körül túrázunk. Ha úgy érezzük, hogy a Balaton körút útvonala túl nehéz, és nem vagyunk elég felkészültek ahhoz, hogy 200 km-t tekerjünk, akkor érdemes próbát tenni a Fertő tavi túrával két keréken. Ez könnyebben teljesíthető és ugyanannyi felejthetetlen élményt nyújt, mint a Balaton körüli túra.

Balaton helyett Fertő-tó

Mi különbözteti meg ezt a körtúrát a Balaton parti kerekezéstől? Először is az, hogy jóval rövidebb, mindössze 135 km hosszú, amiből a magyarországi rész 38 km-t tesz ki, tekintve, hogy a tó területének harmad része Ausztriához tartozik. Másodszor, ellentétben a balatoni körtúrával, amely során a kerékpárosoknak főutakon kell haladniuk, ha kerékpárral a Fertő-tó körül túrázunk, akkor az utunk szó szerint a természetben halad, ahol megérthetjük, hogy a Fertő-tó miért érdemelte ki 2001-ben az UNESCO világörökségi listáján való szereplést.

bicikli kerékpár

 

Néha pihenjünk meg a kultúrában!

Kezdjük az utunkat Fertőrákoson, amely Soprontól egy rövid útra található. Már önmagában is megér egy látogatást, hiszen a kőbányai szabadtéri múzeumban valóban úgy érezhetjük, hogy a történelem megelevenedik. Ezt a várost elhagyva folytassuk a túrát Fertőmeggyes felé. Útközben jól eshet egy rövid megálló a Mithrász-barlangnál. A Mithrász tiszteletére épült földalatti templomot az izmok kinyújtóztatása céljából iktassuk be. Közben, ha hirtelen rájövünk, hogy ez a túra nem nekünk való, és nem vagyunk eléggé felkészültek, akkor a tó komppal való átkelésével lerövidíthetjük a távot.

Ha viszont folytatjuk kerékpárral a Fertő-tó körüli túrát, előbb-utóbb megérkezünk a boráról és történelmi emlékeiről híres Rusztra. Ezt a várost elhagyva a kerékpárút Podersdorf és a Fertő-Hanság Nemzeti Park felé vezet, amely fantasztikus látványt nyújt, mivel több száz madár vizes élőhelye. A pálya végéhez közeledve ne felejtsünk el megállni Fertődön, hogy megnézzük a híres Esterházy-kastélyt, ahol Haydn több ismert művét komponálta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére