2004.12.11.

Ablak-A-Dubra Special

A38
Eddig valahogy mindig az jött le, hogy két rezidense van a Chi rendezvényeknek, a Naga, meg a Feldarabolt. De ott van még Albion legsúlyosabb üvöltéseiről híres metáldídzséje, a rock�n�roll császár: Elite Force. És hogy méltán pörgeti lemezeit már ötödször AAD-n, azt mi sem bizonyítja jobban, mint azok az emlékezetes mulatságok a StTropez-n, a WestBalkán-ban, az A38-on, a MokkaCuká-ban, vagy a Hegyalja fesztiválon. Ezen a hétvégi AAD Special-ön ismét hatalmasat tombolhattunk

Elite Force (Lot49, Kingsize, TCR): Shack az Elite Force projectjét 1996 környékén indította, és saját Fused&Bruised nevű kiadójánál jöttek ki először ilyen néven zenéi. Pár toplistás kiadvány után, már járta is a világot lemezeivel, illetve Lunatic Calm nevű zenekarával. A koszos, acid hangzásvilággal kevert breakbeatjei között egyre több áthallást fedezhetünk fel, megjelennek a tech-house jegyek, bejönnek a képbe a perkák, és mindezt megfűszerezve a tipikusan Elite Force-os funkos basszusokkal, máris ott vagyunk, hogy nem kisebb labeleknél jönnek ki zenéi, mint a Kingsize, a Whole9Yards (Meat Katie kiadója volt, RIP!), TCR vagy Fat. Emellett Amerikában Lunatic Calm projectjük éri el a nagyobb sikereket, hisz az egy sokkal zenekarszerűbb felállás, és mint tudjuk, a tengerentúlon ez nem túl negatív tulajdonság. Zenéiket sorra használják fel hollywoodi produkciókban, melyek közül talán a legismertebbek a Mátrix, a Charlie angyalai, illetve a Mortal kombat. 2001-ben a bárdos Hús Kati leszerződtette kiadójához a W9Y-hoz, melynek a 18-as számú kiadványán jött ki Shack Gasoline Alley című slágere. És mondhatjuk, hogy sláger lett, hiszen Laurent Garnier-től Anthony Pappa-ig, a Boy George-tól az Orbital-ig mindenki pörgette a lemezt, és a meg sem állt a DJMag toplistájának első helyéig. Azóta újabb maxik, remixfelkérések, DJ-fellépések, kollaborációk töltik ki a csávó szabad óráit, tavaly kijött első önálló albuma a W9Y-nál, de már készül Meat Katie-vel közös nagylemezük, ami a Lot49-nél fog napvilágot látni jövő év folyamán.
Rengetegen gyűltek össze ezen az éjszakán az A38-on – a külföldi dj-név ellenére igen olcsó (1800 HUF) volt a belépő, a lineup többi tagja sem kis név volt – egyértelmű volt a teltház. A ruhatár természetesen éjfél körül megtelt, így a leleményes hajósok kukazacskókba gyűjtögették a levetett holmikat majd a számokat alkoholos filccel vésték karunkra (hol is volt, hogy megszámozták a karjukon az embereket?). A koncertterembe érkezvén mintha egy videóklipbe léptünk volna. Sohasem hallott qvajózene, feltett karokkal táncoló embertömeg, a hajón megszokott hang és fénytechnika, őrült dj és körülötte füst illetve hangulatos vetítés a színpadon, izzadságcseppek a plafonon, mosolygó arcok, eszméletlen hangulat, – rég voltam ilyen jó hangulatú partyban, talán a Breaks Heroes-on a Trafóban;)!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére