Dubstepkorcs vagy egy érdekes kísérlet?

Mi lenne ennél blikkfangosabb? Skrillex, Noisia, Excision, Datsik, Feed me, 12th planet, Kill the Noise, Downlink... és Korn - egy albumon.

Mindenki hallott már körülbelül félmillió dubstepesített számot, esetleg komplett albumot, ami olyan előadók kínálatából pattant elő, akiknek korábban semmi köze nem volt ehhez a stílushoz. Elég volt kimenni ehhez a Fridge-re, ahol olyan zenekarok is játszottak dubstepet, mint a Scooter, vagy az Infected Mushroom. Nem mondok nagy újságot azzal, hogy a dubstep az egyik legdivatosabb irányzattá vált, így szinte mindenki hallgatja. (Vagy csinálja… Próbálkozik csinálni…)

 

Nos, Kornék is készítettek egy ilyen albumot. The Path Of Totality – A teljesség ösvénye. Nem akarom a címet elemezgetni, de akár utalás is lehet arra, hogy ezt rendesen összehozták, ami nem kétség, hisz a legjelentősebb dubstep előadók zömét maguk mögé állították a Kornos srácok. Végig vehetném egyenként a trackeket, meg elemezgethetném őket a saját szemszögemből, de fölösleges. Nem történt más, mint az, hogy a Korn készített egy albumot a saját, már megszokott nu-metál stílusában, majd ezt néhány jelentős producer/dj átdolgozta a saját szájízére.
Ha szereted a Kornt, tetszeni fog az album, hisz az együttes eddigi hangzásvilága megmaradt. Úgy érzem, nem adták át magukat teljesen a dubstepnek, inkább maguk alá rendelték azt. Épp ez a különbség a Korn új albuma és az egyéb pocsék „divatdubstepelgetések” között: brutálisan szól!

 

Röviden, tömören összefoglalva:
A Korn beállt a sorba, de azt legalább remekül csinálta!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére