A méhpempő fehérjékben, aminosavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb biológiailag aktív összetevőkben gazdag. A tiszta méhpempő, a természet egyik legnagyobb ajándéka, annyi egészségügyi hatással bír, hogy bizony felsorolni is nehéz volna – szinte minden élő sejtünkre pozitívan hat.
Sokan igazi életelixírként tartják számon
Több mint 150 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, igazi szuperélelmiszer, gazdag fehérjeforrás, ritka, viszont az egészségünk szempontjából elengedhetetlenül fontos ásványi anyagok és nyomelemek tárháza – nos, ezen s ezekhez hasonló tulajdonságai révén a tiszta méhpempőt döbbenetesen sokan nem szerényebb jelzővel illetik, mint az élet elixírje. Valóban, a tiszta méhpempő nemcsak az immunrendszer erősítésében játszik nagy szerepet, de az energiaszintet is optimalizálja, megtámogatja a bőr és a csontozat egészségét, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik, sőt, a sejtek regenerálódása tekintetében is jár neki a pirospont. Ez még mindig „csupán” a jéghegy csúcsa: a tiszta méhpempőnek annyi pozitív hatása ismert, hogy vaskos köteteket is meg lehetne tölteni e témával.
Ismerjük meg a propoliszos mézet is!
Ha a Természetanyánknak lenne saját antibiotikuma, egészen biztosan a propoliszos méz kapná meg ezt az igencsak elismerő címkét. A propolisz, avagy méhszurok, egy balzsamszerű anyag, amelyet méhek állítanak elő főként növényi rügyekből és gyantákból, hozzáadva néhány saját enzimet is (a propolisz nagyjából 200 különféle anyag egyedi keveréke). A méhek ezt az anyagot használják a kaptár repedéseinek és réseinek kitömésére, valamint annak sterilizálására és védelmére a kórokozóktól.
A propoliszos méz a nevét adó anyag és a méz sajátságos keveréke, és egyben a leghatékonyabb természetes immunerősítőnk. Olyan, mint egy nagyszerű, szuperhatékony pajzs, ami megvéd minket a betegségekkel szemben. Túladagolni nem lehet, nincsenek mellékhatásai (azoknak nem ajánlott csupán a fogyasztása, akik allergiásak a virágporra vagy magára a propoliszra).