A páratlan szépségéről híres hibiszkusz virágából készített ital a szervezetünk egészére kihat. Lássuk, milyen előnyökkel számolhatunk, ha rendszeresen kortyolgatjuk ezt a finom nedűt!
A természet csodás alkotása: a hibiszkuszvirág
A hibiszkusz Ázsiában őshonos növény. A növény virága páratlan szépségű, nem is csoda, ha évszázadok óta nagy becsben tartják azt az emberek. Mivel a virág valóban káprázatos a külső jegyeit tekintve, előszeretettel alkalmazzák azt dekorációs célokra. Ezen kívül a hibiszkuszvirág számos kozmetikum és gyógyászati termék alapanyaga is.
Hibiszkusz tea – remek támogatónk az influenzaszezonban
A szóban forgó forró ital áldásos hatását elsősorban a hideg őszi-téli napokon élvezhetjük. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, a hibiszkusz virága teaként elkészítve megerősíti az immunrendszert, emellett pedig erős antibakteriális hatással is bír, ami a fertőzésekkel szemben vértez fel minket.
Gazdag forrása a vitaminoknak és a hasznos szerves savaknak is
A hibiszkusz tea nemcsak C-vitaminban, de szerves savakban is bővelkedik. Nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és fenolokat. A tea jó hatással van a vérnyomásunkra, sőt, a máj működésére is. Csökkenti a koleszterinszintet, segít megküzdeni az álmatlansággal is. A hibiszkusz virágból készített aromás innivaló a fogyás folyamatát is felgyorsítja.
Csökkenti a menstruációs görcsöket is
A finom tea a fájdalmas menstruációs görcsöket is hatékonyan enyhíti, csökkenti az evési kényszert, lecsillapítja a feldúlt idegrendszert.
Még fiatalít is?
Nos, a hibiszkuszból készített teáról előszeretettel állítják, miszerint fiatalító, illetve öregedésgátló hatással is rendelkezik. Kétségtelen, hogy a tea a sejtek gyors regenerálását is segíti, ezen kívül pedig a méregtelenítésben is nagy szerepet játszik.
Az elkészítése pofonegyszerű
250 ml forrásban lévő víz, amit egy evőkanálnyi hibiszkuszvirág teára öntünk – és voilá, készen is van a forró ital! Annak érdekében, hogy az ízek és aromák szépen előjöjjenek, érdemes a teát legalább 7-10 percig lefedni és pihenni hagyni.