Miért érdemes versenypályán kipróbálni az élményvezetést?

(x)
Miért érdemes versenypályán vezetni?

Szórakozás, új dolgok megtapasztalása, nagyobb önbizalom és függetlenség -, de ezen előnyök mellett számos más pozitívum is van, amit minden egyes sofőrünk magával visz egy versenypályán töltött napból.

Minden egyes résztvevő más-más dolgokat nyerhet egy ilyen élményből, ezért ötletet adunk, hogy milyen előnyökkel járhat.

 

Erőfejlesztés

A versenypályán való autózás segíthet a felsőtest izmainak erősítésében. Mivel egyes résztvevőink mozgáskorlátozottak, ez különösen hasznos lehet, ha a testmozgásuk általában korlátozott. Vezetési élményeink általában körülbelül 15 percig tartanak – néha tovább, attól függően, hogy hányan érkeznek a nap folyamán -, így ez elegendő időt biztosít arra, hogy a vér áramlásra bírja és segítsen az említett izmok erejének kiépítésében.

versenypalya

 

Javított koncentráció

Mindannyian a koncentrációs képességünkre támaszkodunk. A gyenge koncentráció még a legjobbak számára is problémát jelenthet, és a vezetési élményeink segíthetnek a koncentráció javításában. Amikor résztvevőink a pályára mennek, az oktatójuk útmutatást ad nekik, aki végig elkíséri őket. Az utasítások meghallgatása és a hatékony kommunikáció bizonyos szintű koncentrációt igényel, és mivel az agy úgy működik, mint egy izom, minél többet edzünk, annál jobb lesz a koncentrációnk.

 

Reflex javulás

A vezetés nagymértékben javíthatja reflexmozgásunkat, és ez nincs másképp azoknál sem, akik egy versenypályán vezetnek. Ismétlem, sofőrjeinknek követniük kell az oktató tanácsait, aki elmagyarázza a kanyarokat és a műveleteket, amelyeket a sofőrnek végre kell hajtania az autó biztonságos manőverezéséhez, ami hatékony módja a reflexek élesítésének és a reakciók javításának.

 

Jobb oxigénáramlás

Amikor adrenalindús tevékenységekben veszünk részt, ez mélyreható hatással lehet a légzőrendszerünkre – olyan érzés lehet, mintha először lélegeznénk be újra levegőt! Az oxigénnek az agyba történő beáramlását számos természetes vegyi anyag, például szerotonin kísérheti, amelyek segíthetnek a stressz enyhítésében, és javíthatják általános egészségi állapotunkat és közérzetünket.

Amikor járművezetőink a volán mögé ülnek, azt számos okból teszik. Ezek személyenként eltérőek, de ahogyan ezzel a bejegyzéssel megmutattuk, az előnyök változatosak, így a sokféle előny mellett mindenki magával vihet valamit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!
lap tetejére