Magyar start up

Mobilunkkal fedhetjük fel a titkos üzeneteket

Az Arys applikáció
Szeretnénk megjelölni a város különböző pontjait, ahol jártunk? Szerencsére nem kell a kutyákhoz hasonló eszközökhöz folyamodnunk, mi civilizált, értelmes lények vagyunk, szóval a természet öntözése helyett vadul nyomogathatjuk egy világító izé kijelzőjét. Mert a vadul nyomogatás civilizált dolog.

Amúgy nem csak a telefonok tapizása megy nagyon ebben a civilizált világ, civilizált idejében, hanem a startupok, az “innovatív” “vállalkozások” is. Az Arys mögött is egy hasonló, magyarországi áll, maga az applikáció pedig a világ legnagyobb startup versenyének (Global Startup Battle) döntőjébe is bekerült a budapesti sikere után.

A napokban fog kiderülni, hogy az Arys vajon megnyeri-e a nemzetközi versenyt, ha igen, akkor becsatlakozhat a Google nagy, startup projektjébe. A helyezéstől függetlenül biztosan lesz érdeklődő a programmal kapcsolatban, már most több másik vállalkozás megkereste az Arys életre keltőit.

Az App ötletgazdája Varga Noémi építész, de a csapat tagja két programozó, illetve PR és marketing szakemberek is. Az applikáció használata során virtuális üzeneteket hagyhatunk magunk mögött, melyeknek szabadon megválaszthatjuk a formáját is. Kép, zene, szöveg, vagy videó, örökségünknek csak mi, illetve kreativitásunk szab határt. Ezeket az üzeneteket aztán később a többi felhasználó is látja, szabadon kommentelheti és továbboszthatja, akár egy közösségi oldalon.

Amikor az ember áthalad egy helyszínen, ahol hagytak mások üzenetet, telefonja megrezdül, majd annak kameráján keresztül megkeresheti a korábban ott elhaladt userek megjegyzéseit.

Tehát, amikor mondjuk turistáskodunk egy városban, nem kell idegenvezetőt sem fogadnunk, hiszen akár a városban élő, vagy azt átjáró emberek üzeneteiből is összerakhatunk egy lehet nem átfogó, de mindenképpen színes és érdekes képet. De ez csak egy példa a sok közül, amikre mind-mind felhasználható ez a remek-remek applikáció. Persze nyilván a fő célközönség a különböző kreatív ügynökségek, művészek, vagy újságírók, akik megkönnyíthetik munkájukat ezzel a fejlesztéssel.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

  • Modern, letisztult enteriőr a konyhában

    Ha felújításban gondolkodunk vagy egy új építésű lakásba költözünk be, akkor a berendezést illetően az egyik legfontosabb helyiség a konyha.

  • A vetex varázsa: varrj, formázz, kísérletezz!

    Ha imádsz varrni és kíváncsi vagy, hogyan bővítheted a technikai eszköztáradat és teheted változatosabbá a munkáidat, akkor jó helyen jársz.

  • Melyik a legjobb távdobó orsó feederezéshez?

    A mai horgászat egyik sokat alkalmazott és népszerű módszere a rezgőspicces, avagy feederes horgászat.

  • Tudj meg mindent a keveset emlegetett, de fontos B1-vitaminról!

    A B-vitaminok kapcsán kevés szó esik a tiamin néven is ismert B1-vitaminról, pedig fontos szerepe van a glükóz-anyagcserében, továbbá nélkülözhetetlen a normál ideg-, izom- és szívműködéshez. 

  • Party fényfüzérek a szabadtéri programokhoz

    A kellemes idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, a tavaszi-nyári időszak pedig különösen kedvez a kerti programoknak, közös sütögetéseknek, családi étkezéseknek, egész napos zenés mulatságoknak, melyekhez elengedhetetlenek a party fényfüzérek.

  • Ideje a régi kerti bútorok felújításának!

    Ha olyan szerencsés vagy, hogy kert vagy legalább egy kis terasz tartozik az otthonodhoz, ahová ki tudsz ülni, akkor biztosan olyan kerti kiülőd, asztalod vagy régi székeid is vannak, amelyek a használat során megkoptak, vagy egész egyszerűen csak kifakult a színük. 

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére