2012. április 22. vasárnap

Vasárnap újra Critical Mass

2012. április 22-én, a Föld Napján, 16 órakor indul a biciklis menet, a XIII. Szent István park alatti alsó rakpartról...

2012. április 22-én, a Föld Napján, 16 órakor indul a biciklis menet a XIII. Szent István park alatti alsó rakpartról, és lezárt utakon, 11 km megtételét követően jutunk el a Városligetbe, ahol ha mindenki beért, bringaemeléssel ünneplünk. Így kerülheted el, ha autózol: Autóval válaszd az Árpád hidat, vagy a Lágymányosit. A Petőfi, Szabbadság, és Budáról Pest felé az Erzsébet híd is járható lesz. A Lánchidat és Pestről Budára az Erzsébet hidat kerüld el. A főutak közül lezárásra kerül az Andrássy út, Attila út, Alagút, József Attila utca és a pesti alsó rakpart. Torlódások várhatók a körúton, a kiskörúton, a Bajcsy Zsilinszky úton és a Dózsa György úton. Ajánlott kerülőutak: budai alsó rakpart, Alkotás út és Hungária/Könyves K. körút. A villamosok menetidejében jelentős csúszás nemvárható, de a buszok lassabban járnak majd, egy-két járatot kerülőúton közlekedtet a BKV, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni.

A Critical Mass résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy Budapesten tovább emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya, és ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért. Nem célunk a biciklizés ráerőltetése a város polgáraira, csak a közösségi szintű gondolkodás és az ésszerű mobilitás térnyerése.

Az akció olyan városlakók kezdeményezése, akik már meghozták a maguk áldozatát és a számukra ma még kedvezőtlen körülmények ellenére is elsők között változtattak. Döntésükkel már enyhítették a dugókat, átadták helyüket a tömegközlekedési eszközökön, és követhető alternatívát mutattak fel.

A budapesti Critical Mass legfőbb célja a kerékpáros közlekedést választók kritikus tömegének elérése volt, és ezt a célt minden körülmény ellenére elérte. Budapesten ez a folyamat megállíthatatlan. Persze továbbra is segít, ha látható, mennyien vagyunk és mit akarunk, mert a város még nem vált kerékpárosbaráttá.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

  • Modern, letisztult enteriőr a konyhában

    Ha felújításban gondolkodunk vagy egy új építésű lakásba költözünk be, akkor a berendezést illetően az egyik legfontosabb helyiség a konyha.

  • A vetex varázsa: varrj, formázz, kísérletezz!

    Ha imádsz varrni és kíváncsi vagy, hogyan bővítheted a technikai eszköztáradat és teheted változatosabbá a munkáidat, akkor jó helyen jársz.

  • Melyik a legjobb távdobó orsó feederezéshez?

    A mai horgászat egyik sokat alkalmazott és népszerű módszere a rezgőspicces, avagy feederes horgászat.

  • Tudj meg mindent a keveset emlegetett, de fontos B1-vitaminról!

    A B-vitaminok kapcsán kevés szó esik a tiamin néven is ismert B1-vitaminról, pedig fontos szerepe van a glükóz-anyagcserében, továbbá nélkülözhetetlen a normál ideg-, izom- és szívműködéshez. 

  • Party fényfüzérek a szabadtéri programokhoz

    A kellemes idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, a tavaszi-nyári időszak pedig különösen kedvez a kerti programoknak, közös sütögetéseknek, családi étkezéseknek, egész napos zenés mulatságoknak, melyekhez elengedhetetlenek a party fényfüzérek.

  • Ideje a régi kerti bútorok felújításának!

    Ha olyan szerencsés vagy, hogy kert vagy legalább egy kis terasz tartozik az otthonodhoz, ahová ki tudsz ülni, akkor biztosan olyan kerti kiülőd, asztalod vagy régi székeid is vannak, amelyek a használat során megkoptak, vagy egész egyszerűen csak kifakult a színük. 

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére