TOP5 gravitációt meghazudtoló szobor a világban

A művészetben sokan olyat próbálnak alkotni, amit egyesek lehetetlennek tartanak. Itt az 5 legmenőbb! FOTÓK!

A művészetben sokan a kihívást keresik, és olyat próbálnak alkotni, amit egyesek lehetetlennek tartanak. A következő szobrok készítői sikerrel vették ezt az akadályt, az elkészült művektől nekünk is elállt a szavunk. Meglepő megoldásokat alkalmazva, a gravitációra fittyet hányva készítették el lenyűgöző alkotásaikat, amelyeket neked is látnod kell!

1. 2011 óta a londoni Berkeley Square-en áll Lorenzo Quinn: A természet ereje (The Force of Nature) című installációja, amit az alkotó az anyatermészetnek ajánl. Miközben a képet szemléljük, egy kérdés jut eszünkbe: hogyan tudja megtartani bolygónkat az eltakart arcú nőalak?

 

2. Az Egyesült Királyságból származó Robin Wight drámai alkotása az óriási, szélben szálló pitypangot tartó tündér, amit drótháló felhasználásával készített, és több művével együtt a Trentham Gardens nevű parkban lehet megnézni.

 

3. A francia Daniel Firman életnagyságú elefánt szobra annyira realisztikus, hogy az szinte hihetetlen. Az orrmányán egyensúlyozó Wursa először 2008-ban, Párizsban került kiállításra, de azóta többek között egy tokiói múzeumban is látható volt.

 

4. Smaban Abbas készítette a Kairói reptéren található lebegő szikla szobrát, amit látszólag egy szilárdan álló kötél emel magasra. Izgalmas hely a világunk, az már biztos!

 

5. Kiömlő kávéból csókot váltó pár? Egy kínai művész, Johnson Tsang megvalósította! A mű egy sorozat része, amit 2002-ben kezdett el Tsang, és a Yuanyang nevű helyi italról nevezte el, ami 3 rész kávéból és 7 rész hong-kongi stílusú, tejjel felturbózott teából áll össze, így jelképezve a nyugati és a keleti kultúrákat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére