Koncertek a magyar dal napján

Bár most hétvégén újra lesznek koncertek a magyar dal napjához kapcsolódva, a fővárosban és vidéken már csak néhány helyen tartanak rendezvényeket. A rendezvénynek 2015 óta nincs központi koordinációja.

A fővárosban szombaton egy helyszínen, vidéken négy településen lesznek koncertek az idei magyar dal napján.
Szombaton Budapesten immár kilencedik alkalommal rendezik meg a magyar dzsessz napját, ezúttal a Budapest Borfesztivál keretei között. A Magyar Jazz Szövetség eseményén a budai Várban a Szent György téri Fesztiválszínpadon délutántól a Zolbert, Ragály György és barátai, a Peet Project, a Budapest Jazz Orchestra László Attilával, Oláh Kálmánnal és Szőke Nikolettával kiegészülve, végül a Finucci Brothers ad koncertet.
A vidéki helyszínek közül a legkorábban Encsen lesz program a városi sportközpontban, ahol szombaton este 20 órától a Bikini ad koncertet, majd az Inox együttes lép fel.
Vasárnap Székesfehérvárott 17 órától a Szabadművelődés Házában a Tű, a Big Time, Gyánó Huba, a Passz, a Hungarikum, az AkusztikArt és fényfestéssel a MéhKasAula ad ingyenes műsort.
Szintén vasárnap Nagyszénáson a kulturális központ parkjában 18 órától Gyurik Anita, Tóth Nikoletta, Nyemcsok Sarolta, Miszlai Márton, S. Nagy Péter, valamint Molnár Katalin és Karkus Csaba szerepel a programban.
Nagyatádon a kulturális és sportközpont színháztermében szintén 18 órától lesznek koncertek vasárnap, fellép Farkas Zoltán, Gara Bella, Hajdú Virág, Haris Bence, Harkály Gyula, Kocsis Márk, Lebárné Buváry Andrea, Maronics Melinda, Nemes Dániel, az Acoustic Classroom, valamint a H3 együttes.
Martonvásáron egy héttel később, szeptember 16-án és 17-én rendezik meg a magyar népdal napját, amelyet immár negyedik alkalommal szerveznek meg a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. Szombaton a nagyszínpadon délután és este a fellépők között lesz egy 450 fős gyerekkórus a Bakács Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával kiegészülve, a Magyarpalatkai Banda, lesz népzenés divatbemutató a Dűvő Zenekarral, játszik a Parno Graszt, a Csík Zenekar (vendég a Sarjú Banda), Ferenczi György és az 1ső pesti Rackák; a programot éjfélkor táncház zárja. Másnap délelőtt Pályi János bábelőadása és az Alma Együttes szórakoztatja a gyerekeket, élőben jelentkezik Martonvásárról a Dankó Rádió, délután pedig a Ghymes együttes lép színpadra. A magyar népdal napja Hungarikum udvar és Óvodamúzeum színpadán mindkét napon a Gatyamadzag, a Mentés Másként, a Magyarpalatkai Banda és a Sarjú Banda ad műsort 12 órától.
A korábbi szervezők 2015 májusában jelentették be, hogy megszűnik a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. Mint elmondták, ezzel csak a központi irányítás tűnik el, a rendezvénysorozat folytatódik.
A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartották és országos rendezvénnyé vált az esemény, évről évre több tízezer nézővel. A fő cél a magyar zene népszerűsítése, illetve az ismert fellépők mellett a helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére