2014. július 22. - Magdolna
       Regisztráció  |   Elfelejtett jelszó
SPIRITUSZ

Critical Mass 2012
12.04.22,

Werk Nyíltnap
11.05.26, Werk

Flashmob a ZP-ért
11.04.20, XI....

Antropos.hu 2009...
10.03.03, Gödör Klub

Zombi Flashmob
09.09.12, Erzsébet...

XIV.., Leszbikus,...
09.09.05, Andrássy út

Korábbi partyfotók...
Legtöbbet nézett...

E-képeslap küldés...
 

 
CIKKTOP
CÍMLAPON
SPIRITUSZ

Testünk Plankra teremtetett

Planking, avagy magyarítva deszkázás (bár célra mutatóbb fordítás volna a padlózás) léte a jelenség majdnem 670 ezer főt számláló FB oldala szerint egyetlen logikus tényre vezethető vissza: van egy tested, tehát van egy deszkád is. Ez a csodálatraméltó semmirekellőség már halálos áldozatot is produkált. Ideje tehát felfedni, hogy honnan és hova is tart az idén márciusban felbukkant, mémszerűen (tehát megállíthatatlanul) terjedő szabadidős elfoglaltság.

2011-08-07

Kedvenc cikk   Kinyomtatom   Cikk küldése

hirdetés

Általában elmondható, hogy aminek semmi értelme, őrültség, hiábavalóság vagy egyszerűen csak olyan „bottal sem piszkálnám meg" jellegű dolog, arra előbb utóbb valaki rásüti, hogy életstílus, és ettől kezdve az emberek elnézően rálegyintenek.
Nem egészen így volt ez a planking esetében.


Már 1997-ben két, tipikusan unatkozó brit fiatalember találta ki az akkor még név nélkül létező játékot. Mi mást is várhatnánk a britektől azok után, hogy olyan elvetümltségeket találtak ki mint a krikett, a vérpuding vagy a trainspotting (vonatfigyelés)?!

Tehát Gary Clarkson és Christian Langdon „Feküdj le játék" (Laying down game) néven kezdték el terjeszteni ezt a jelenséget, mely azután szépen körbejárta, igaz csak lassacskán a bolygót. Különösen fogékonyak voltak rá Japánban, de akadtak követői Európában, Koreában, és különösen Ausztráliában. Ez utóbbi, a legkisebb földrész egy jeles polgára, a rugby játékos David „Wolfman" Williams 2011 március 27-én egy mérkőzés alatt leplankolt a gyepen teljes premierplánban. Később egy TV show-ban is nyilatkozott erről. Itt, Ausztráliában ragadt rá a név is, a planking.


Ez, az aránylag veszélytelennek tűnő, igazán vicces és kreatív elemeket kombináló játék néhány egyszerű szabály mentén halad.

Mindig feküdj arccal lefelé, biztosítva az arcod is kifejezéstelen maradjon a Plank idejére.
A lábaid legyenek mindig egyenesek, lábfejeddel spiccelj!
A karjaidat egyenesen, a tested mellett szorosan helyezd el, mintha vigyázzban állnál.
Tudatosítsd magadban, hogy „én most plankolok". Legjobb, ha kimondod hangosan is. Ez fogja a biztosítani a jó eredményedet.
Legfontosabb szempont a biztonságod legyen. Mindig körültekintőnek kell lenned és sose vállalj feleslegesen nagy kockázatot.
Mindig adj nevet a plankodnak!


A plankolás művészete természetesen nem csak annyiból áll, hogy hogy simán, mozdulatlanul lefekszel földre. Minél őrültebb helyszínt választasz annál jobb. Például két púpúteve vagy a McDonald's pult, esetleg egy közlekedési lámpa teteje szolgálhat 5 csillagos plankoláshoz.

Beillesztés:

Kiemelt videó
videó

2011 májusában a jelenség elérte az USA-t is, ahol Acton Beale a kilencedik emeleti lakásának erkélykorlátján kísérelt meg egy elképesztőre tervezett plankot. Elvesztette az egyensúlyát, lezuhant és szörnyethalt.
Ezt követően a település iskolájában betiltották a plankolást, nem sok sikerrel.
Míg egy másik - szintén amerkiai városba - a rendőrség szállt rá a játékra. Na nem az életveszélyes produkciókra kész tinédzserek védelmében, hanem azért, mert az egyik kreatív játékos a rendőrautót választotta célpontjául, s jó planker lévén terítette a végeredményt is a neten.

A magyar plankerek is gyülekeznek, bár a csoport FB oldalának összesen csak 1174 rajongója van, kis országban ez sem olyan rossz szám. Habár nálunk - meglepő módon - inkább csak a 30-asok vagy még idősebbek ragadtatják magukat erre a csíntevésre. Lehet, hogy Közép-Európában zátonyra futott a planking?

http://antropos.hu/data/5644/4.jpg
Szöveg: Orsi

 

Ha van ezzel kapcsolatban véleményed, írj az ANTROPOS.hu facebook oldalára.

 
 
ZENE
Vigyázz, mit kérsz karácsonyra! Alex Turner és Jamie Cook gitárt kaptak, és alig több mint 10 évvel később, Matt Helders...
PARTY
Idén is megrendezésre kerül Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata a 23. Zempléni Fesztivál...
FILM
Népszerű téma mostanában a franciáknál YSL élete, jelen alkotáson kívül ugyanis Bertrand Bonello is megfilmesítette a...
SZÍNHÁZ
Pintér Béla – Darvas Benedek Parasztopera című történetét láttuk szombaton a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
KÉPZŐMŰVÉSZET
Válassz egy partifotót, válassz egy stílust, rendeld meg emailben, tedd ki a faladra! Most kedvezmény minden kép árából!
IRODALOM
Tábori Zoltán író és újságíró tizenegy vidéki településen tartott ,,helyszíni szemlét” megpróbálván...
AMI DIVAT
Kiállításon a fiatal grafikusok által megálmodott használati tárgyak - és a jövőben remélhetőleg ezek kész változatai - ...
 
BESZÁMOLÓ
VOLT Fesztiválon jártunk
120 ezer látogató, zenei kavalkád, páratlan szervezés, másnap reggelig tartó bulizás ezek a főbb jellemzői az idei...
 
 
ALTERNATIVE BUDAPEST NAPI GIF

Lájk, ha tetszik ez az Alternative Budapest kép!

BARÁTKOZZ


 
H K SZ CS P SZ V
  123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
 «««2014. JÚLIUS»»» 
FRISS
   
játék
Beküldési határidő: 14.07.21

Beküldési határidő: 14.07.24

Beküldési határidő: 14.07.26

Korábbi játékok nyertesei...

  2014-07-22 - Kedd   2014-07-23 - Szerda   2014-07-24 - Csütörtök   2014-07-25 - Péntek   2014-07-26 - Szombat
(c) 2003-2014 ANTROPOS.hu kulturális online magazin, az EpicMedia tagja.