Ganxsta Zolee csehszlovák hokist ültetne a magyar trónra

Csőre Gábor pedig ezúttal nem Cartmant alakít a Comedy Centralon...

Dicső uralkodóink kevésbé fenséges oldalára derül fény a Comedy Central saját gyártású sorozata, a Tömény Történelem következő epizódjában. A második évad befejező részében Ganxsta Zolee Károly Róbert vezetői képességeit kérdőjelezi meg sajátosan szókimondó stílusában. Mesélőtársa, a Soerii&Poolek buliszakértője, Kovács Geri pedig I. Béla királyunk ingatag trónszékéről elmélkedik, nem kevés alkohol segítségével. A történésszé avanzsált zenészek kacifántos anekdotáit pedig olyan színészek elevenítik meg korhű díszletben és jelmezekben, a mesélők hangjára tátogva, mint Csőre Gábor, Elek Ferenc vagy Járai Máté.

Ganxsta Zolee

A magyar gengszterrap fenegyereke rutinos mesélőként pusztítja a királyi családokat és a söröket. „Király műsor a Tömény Történelem, én meg nagyon örültem, amikor harmadszor is felhívtak. Hülyeséget beszélni mindig nagyon tudok, a száraz történelmi tényekből irtózatos baromságot csinálni pláne nagyon bejön. Utálom azt a képmutató hozzáállást, hogy a történelem komoly, szent dolog, amivel nem lehet viccelni. Igenis mindennel lehet viccelni – akár a halállal is –, ez a humor lényege. Az alkoholizálással sincsenek problémáim, profi vagyok ebben a műfajban is. A sztorira sem igazán készültem, hagytam, hogy megoldjon mindent a szesz. Ha harmadszor is visszahívtak, gondolom, nem csinálom túl rosszul” – mondta Zolee, aki szerint a csak Róbert Gigaként gúnyolt uralkodójelölt, Károly Róbert (vagy egyeseknek Róbert Károly) sem a mértékletességéről volt híres. Így eshetett meg, hogy egy csehszlovák hokijátékos kezébe került hatalmat még a krumpli idő előtti feltalálása és az etikettórák sem ingathatják meg. És hogy Áts Feri, a vörösingesek kapitánya miért hányja kardélre a lengyel-magyar barátságot? Döglégy Zolee erről is megmondja a frankót.

Kovács Geri a Kartel frontemberével ellentétben semmit sem bízott a véletlenre. A tutyimutyi I. András és a terminátorként működő I. Béla véres testvérviszályának tudományos kutatás áll a hátterében. „Az előző évad mesélői közül többen jó barátaim, végig követtem az eseményeket. Ecküék mondták, hogy milyen jó buli a forgatás, úgyhogy nem is haboztam, amikor felkértek. Mivel nem gyakran iszok töményet, azért eléggé izgultam, hogy elő tudjam adni az egyébként nagyon alaposan előkészített sztorit. Pedánsan utánajártam I. Béla történetének: még könyvtárban is voltam, mert nem szerettem volna szégyent hozni a középiskolás töritanáromra. De végül semmire sem emlékszem az egészből, így csak remélni tudom, hogy jól sikerült” – mesélte a zenész, akire az üvöltöző trónszék és a speckó mahagóniba burkolt ármányok miatt minden bizonnyal büszke lenne a történelemtanára…

Tömény Történelem 2. évad – minden pénteken 22.00-tól a Comedy Central műsorán
– ismétlések szombaton 23.00-tól és 00.30-tól!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére