Febr.4. Maraton 2018 – Bernstein és az amerikai zene @ MÜPA

2018-ban a tizenegyedik zenei maraton főhőse az amerikai álom klasszikusa, Leonard Bernstein lesz...
Térkép betöltése...
2018.02.04 10:30 - 22:00
Művészetek Palotája


Egy nap, tizenegy koncert, 500 perc tiszta zene, összetéveszthetetlen hangulat. Évről évre a Müpa Budapest egyik legjobban várt eseménye a BFZ – Budapesti Fesztiválzenekarral együttműködésben megvalósuló maraton, melynek keretében egy-egy zeneszerző munkásságát a magyar zenei élet legizgalmasabb szereplői mutatják be délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban.

Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky után 2016-ban rendhagyóan két szerző, Felix Mendelssohn és Robert Schumann, 2017-ben pedig Brahms muzsikája állt a középpontban. 2018-ban a tizenegyedik zenei maraton főhőse az amerikai álom klasszikusa, Leonard Bernstein lesz, mellette pedig – ismét formabontó módon – a 20. századi amerikai zene legnagyobbjainak művei szólalnak meg.

A maraton napján a Müpában tizenegy, egyenként háromnegyedórás koncertet hallhatnak. A kamaradarabok a Fesztivál Színházban, a zenekari művek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hangzanak el, az Üvegteremben a nap során a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói adnak ingyenes koncerteket. Mindemellett a Müpa Előadótermében vetítések, az előcsarnokban pedig kiállítás várja a maratonra érkezőket.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére