Dj portré: DJ Kriss – Nem kötött a stílusom

Dj Kriss mesélt az Antropos.hu-nak zenéről, zeneírásról, bulikról.

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Hát, mint a legtöbb ember én is gyermekkorom óta szeretem a zenét. Talán 10 vagy 11éves lehettem mikor megpróbálkoztam a hegedű tanulással ,de hamar abba hagytam mert nem éreztem, hogy nekem való lenne az.

 

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád? 

-Kezdetben HARDWELL volt rám nagy hatással nagyon megfogott az a stílusa amit játszott/játszik mai napig. Most nincs konkrét előadó/Dj aki hatással van rám ,mert mindenkit ugyanúgy követek.

 

DJ Kriss

 

-Mikor és hol DJ-ztél először? 

-Először egy vidéki partyn DJ-ztem. A lejátszók mögé a Moonlight Productions partysorozat által megrendezett bulin kerültem be, ami háát első alkalommal kisebb-nagyobb kihívással járt számomra.

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol?

-Mindig is olyan zenéket játszottam/játszok, amiről tudom, hogy megmozgatja a közönségemet. Stílusilag nem vagyok kötött, viszonylag sok stílust ismerek és játszok is szívesen, ha kell egy partyn.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? 

-Ez egy nehéz kérdés, konkréten nem tudnék egy track-et kiemelni, de amire emlékszem, és nagyon vártam már hogy pörgethessem egy buli alkalmával, az Carnage és Timmy Trumpet közöse a Toca volt.

Eleinte Mp3 downloader-rel szedtem le a legtöbb zenét , persze ez akkor volt mikor még nagyon kezdő voltam . Később áttértem a Beatport-ra ,de nagyon szívesen böngészem a DemoDrop nevezetű oldalt is és más hasonló platformú oldalakat. Van olyan eset is, hogy megkapok egy adott zenét a készítőjétől is, mint promo anyag!

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? 

-Hát ez eléggé kényes téma. Egy részben IGEN fontos, mert a mai világban a zeneírással több embert el lehet érni, mint ha simán csak dj-skedsz (ez a szakma „túltelitettsége” miatt van.) Viszont van olyan eset is, mikor egyáltalán NEM fontos, mert vannak olyan helyzetek mikor felesleges zenét írnod és úgy is el tudsz érni célokat. Ez az eset általában csak a szerencsén, és az ismerősi köreiden illetve kapcsolataidon múlik.

 

-Kedvencek?

-Nagyon nehéz lenne egy konkrét kedvencet kiemelni, ezért 2 külföldi és 2 haza DJ/producert-t írok le. Kedvenc külföldi lemezlovasaim Hardwell és Timmy Trumpet… Hazai kedvenceim pedig JAURI és Bricklake. Kedvenc kiadóm a Future Bass Mix ,mert mindig jó zenéket töltenek ami nagyon tetszik nekem és a közönségemnek is. Kedvenc belföldi Club: a pécsi Club Fashion, mert nagyon sok jó élményem kötődik a helyhez 2017-ből. Kedvenc külföldi Club: Skopelos, Exodos Club ,mert mikor Görögországban nyaraltam akkor itt volt az egyik záró party ami nagyon pörgős és jó hangulatú volt.

 

-Rezidens vagy valahol? 

-Igen a Moonlight Production partysorozat csapatát erősítem 2016 óta, mint rezidens DJ. Ez akkor kezdődött mikor egyik rendezvényükre én szolgáltattam a DJ technikát és lehetőségem is nyílt, hogy játsszak azon a partyn, megtetszett az általam képviselt stílus nekik. Azóta járom velük az országot .

 

-Legjobb buli, fellépőként és nézőként?

-Legjobb Party fellépőként akkor volt mikor én is rész vehettem a pécsi Club Fashion szezonzáró party-ján. Ahol életemben először teltház előtt zenélhettem. Nézőként pedig a legjobb az 2016 szilvesztere volt mikor én és jó pár barátom is ott voltunk a Zrínyi Palace-ban egy igen exkluzív szilveszteri bulin.

 

-Külföldi fellépések, amiket kiemelnél?

-Két fellépésem volt eddig külföldön. Az egyik fellépésem amit sose felejtek Görögországban volt a PartyŐrség által rendezett hajós bulin az Égei tengeren (szerintem az élmény magáért beszél), ahol olyan neves DJ-kel játszhattam együtt, mint DJ DORA, DJ Feree és ZSAK. Másik Partym a Moonlight Production által biztosított helyszínen volt Szerbia-i Club Madlen-ben.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Mindenféle stílust. Deep és Electro House-tól kezdve a Happy Harcore-ig. Ez mindig az adott hangulatomtól függ.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről? 

-Mivel én mindennél jobban szeretek Electro House-t is játszani, ezért sajnálom, hogy nem ez a legelterjedtebb belföldön, olyan mértékben, mint pl. a minimal, ennek ellenére próbálom a mixeimbe belecsempészni az EDM stílusú zenéket is. Véleményem szerint igenis van jövője, csak több olyan ember kéne aki ebben a stílusban játszik. Külföldi helyzetről csak annyit ,hogy ott abszolút tarol az ElectroHouse és még jó sokáig nem is lesz más ami átvenné a helyét (remélem).

 

DJ Kriss

 

2018 február TOP10:

  1. Hurts – Wonderful Life (VetLove & Mike Drozdov Remix )
  2. Mylo -Drop The Pressure (Groovelyne 2k18 Bootleg)
  3. Laurent Wolf – No Stress (Re-Cue Rework)
  4. Hardwell & Timmy Trumpet – The Underground
  5. PIXA VS HIRO – CRISTIANO RONALDO (KLUBOS VERZIÓ)
  6. Zareh Kan X SomX – El Mariachi (2018)
  7. Ini Kamoze – The Hotstepper (Dj F-SA 2k18 Bootleg)
  8. Wellhello – Odaút (Subjack & Daniel Rize x Coldblake Bootleg)
  9. Christopher & Szecsei – Another Chance (original Mix)
  10. Purebeat – Deep in my soul (Shined on me 2018)

 

02.09: Kiskőrös, Holdfényes Biliárd Klub
02.10: Sopron, Gold’N Club (CLUB megnyitó)
02.16: Pécs, Club Fashion #AllStarsParty
02.17: Kiskőrös , Rajz Attila Jégpálya
03.17: Nagykanizsa , Csak a-XOXO Extra
03.24: Tatabánya ,Royal Club (Jótékonysági Party)

02.09:

MA ESTE -> Before Valentine Day

péntek, 9 február 2018 8:00 du.

@ Holdfényes Billiárd Klub :-)

Creator: Dj Kecsa

02.10:

 


FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
Dj portré: ZAREH KAN Zareh Kan a Minimal Madness bulik rezidense válaszolt az Antropos.hu kérdéseire. Mesélt zenéről, dj-zésről és kedvencekről. INTERJÚ!
Dj portré: Antonyo - Én szorakoztató dj vagyok A Music.fm dj-je mesélt az ANTROPOS.hu-nak Szecseiről és a kezdetekről, zeneírásról, kedvencekről.
Dj portré: Clubber Johnny A Together partysorozat rezidense nyilatkozott az Antropos.hu-nak zenékről, dj-zésről és megtudhatjuk melyik 10 dal most a kedvence! INTERJÚ!
Dj portré: TDS TDS mesélt dj-zésről, zenéről, zeneírásról és kedvenceiről.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére