Kaukázus búcsúzik a Bárkában

Ez a taktus mindannyiunk fülében ott van. Lévai Balázs műsora méltán vált híressé és díjazottá. Biztosan sokan követtétek nyomon a Magyar Televízióban a Dob+Basszus zenés, dumálós műsort. Novembertől DOB+BASSZUS Live, Lévai Balázs zenés, színpadi talk showját láthatjuk a Bárka színházban. Az első vendég a Csík zenekar volt, majd jött a Kiscsillag.

November 24-én a Kiscsillag volt Lévai Balázs vendége. Az együttes 2005-ben alakult egykori és jelenlegi Kispál és a Borz tagokból. Indulásakor igazi hobbi- és örömzenekarnak indult, ám az első albumuk a közelmúlt talán legkiválóbb és legfontosabb hazai könnyűzenei anyaga lett, ami rögtön kiemelte az alkotókat a szabadidő-zenekar kategóriából. Olyan dalok hallhatóak ezen a lemezen, mint a Kockacukor, a Mol-kút, a Menetszél, vagy a Ha én lennék a szerelmed.

A Bárkában olyan volt a hangulat, mint egy tévéstúdióban. Poós Zoltán és Stumpf András kritikusok balra a  páholyban, kicsit jobbra tőlük és lejjebb a színpad, majd egy nagy vörös száj alakú kanapé, aztán néhány kényelmes ülőalkalmatosság, ahol a valódi beszélgetés zajlott. Jól felépített díszlet, amelynek minden pontját kényelmesen be lehetett látni a nézőtérről. Bár néha egy-egy operatőr belógott a látómezőmbe, de hát már az ajtón figyelmeztetett a felirat, kellemtelenségek akár lehetnek is, a tévé felvételből adódóan.

Laza, vicces beszélgetést komponált  Lévai Balázs a kis csillagokkal: Mihalik Ábellel, Lovasi Andrással, Leskovics Gáborral és Ózdi Rezsővel. De komponáltat, tehát egyáltalán nem volt haveri, természetes, közvetlen, inkább kicsit merev és a szövegkönyvhöz igazodó, ragaszkodó. Ez van. Az estét remekül dobta fel, s még feljebb Rátgéber László, akit egy pécsi érzelműnek sem kell bemutatni és Lackfi János költő, aki hexameterekben brillírozott.

Természetesen a tagok egymás közötti élcelődése, Lovasi froclizása, magánéletére való utalásaik sem maradhattak el. Néhol már én éreztem magam kellemetlenül, annyit szívatták Lovasit azzal, hogy a szerető tartása miatt függesztették fel, a húsz éves házasságukat a feleségével. Nagyon ciki volt. Nézőként, rajongóként nem biztos, hogy azt szeretném látni hogy Lovasi kínosan mosolyog a durva célozgatásokra. Mindenesetre a Coca Cola megint rányúlt az igényes mainstreamre, és ez így van jól.

Igazán különleges hangulata van egy ilyen élő talkshownak a Bárka Színházban, hazai zenészekkel, akik a közönség és Lévai Balázs előtt mesélnek a dalok születéséről, életük izgalmas pillanatairól, de természetesen játszanak is a közel két órás est alatt. A talkshowban szerepet kapnak kritikusok is, akik elmondják véleményüket a produkciókról, vannak meghívott vendégek, és minden alkalommal van egy író/költő, aki átírja az adott este főzenekarának egy dalát, amivel először ott élőben a helyszínen találkozik a zenekar, és elő is kell adniuk. Ezek az esték az elsők a 2007-ben alapított siófoki Coke Club életében, amikor a kultúrateremtő misszióját (a nyári színházi műsorok, ikonavató koncertek, Beugró Live, stb) a nyári, balatoni esték után, a szezonon kívül is gyakorolja.

A következő Lévai session december 7-én lesz, a nyugovóra térő Kaukázus zenekarral.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére