Kicsit ismerősnek tűnik a helyszín, és mint később kiderül, nem véletlenül: az ex-Hársfa étterem helyén áll most a Club Maccaroni. Az olaszos név már sok mindent sejtet, de vétek lenne abba a hibába esni, hogy egy sima pizzázónak gondoljuk a helyet – bár kétségkívül van egy pizzázó része is -, de a fő profilt természetesen nem ez adja, hanem a roppant elegáns, és hangulatos étteremrész, a koktélbár, a terasz, borbár és a kávézó.
Hogy ne érje szó a ház elejét, gyorsan leszögezem, hogy csak kontár borkedvelő vagyok, semmi esetre sem szakértő. Meg tudom ugyan különböztetni a tablettásat a minőségitől, (és nem csak a palack alapján), de erre szerintem sokan képesek vagyunk. Szóval szegényes ismereteim, de annál nagyobb lelkesedés birtokában iszogatni indultunk egy kedves ismerősömmel…
Ha ebédünket, vacsoránkat ódon téglaboltívek alatt kívánjuk elkölteni, vagy csak egyszerűen sörözni támad kedvünk ott, ahol a sör "megszületik", érdemes betérni a tradicionális Kaltenberg étterem falai közé, és megkóstolni a családi receptek alapján készült olyan specialitásokat, mint a szálkamentes pontyhalászlé, vagy a "pékné módra" készült csülök.
Ha be szeretnénk ülni valahova de ötletünk sincs, hogy hova menjünk, előszeretettel böngésszük végig a Liszt Ferenc teret. Csakhogy megeshet, hogy az ember nem időmilliomos, vagy esetleg az idő nem túl kellemes a nézelődéshez. Akkor nem kell keresned, menj célirányosan a Buena Vista-ba. Itt mindent megtalálsz amit kerestél, ugyanis étterem, kávézó és söröző egyben.
Ahol él a történelem. A centrál kávéház 1887-ben nyílt meg, és egész 1946-ig a nagy államosításokig üzemelt. 2000. január 26-án, újra megnyílt. A felújításkor az volt a szempont, hogy a kávézó pont úgy nézzen ki, mint annak idején. Ez tökéletesen sikerült is.
Hogy ne érje szó a ház elejét, gyorsan leszögezem, hogy csak kontár borkedvelő vagyok, semmi esetre sem szakértő. Meg tudom ugyan különböztetni a tablettásat a minőségitől, (és nem csak a palack alapján), de erre szerintem sokan képesek vagyunk. Szóval szegényes ismereteim, de annál nagyobb lelkesedés birtokában iszogatni indultunk egy kedves ismerősömmel…
Ha ebédünket, vacsoránkat ódon téglaboltívek alatt kívánjuk elkölteni, vagy csak egyszerűen sörözni támad kedvünk ott, ahol a sör "megszületik", érdemes betérni a tradicionális Kaltenberg étterem falai közé, és megkóstolni a családi receptek alapján készült olyan specialitásokat, mint a szálkamentes pontyhalászlé, vagy a "pékné módra" készült csülök.
Ha be szeretnénk ülni valahova de ötletünk sincs, hogy hova menjünk, előszeretettel böngésszük végig a Liszt Ferenc teret. Csakhogy megeshet, hogy az ember nem időmilliomos, vagy esetleg az idő nem túl kellemes a nézelődéshez. Akkor nem kell keresned, menj célirányosan a Buena Vista-ba. Itt mindent megtalálsz amit kerestél, ugyanis étterem, kávézó és söröző egyben.
Ahol él a történelem. A centrál kávéház 1887-ben nyílt meg, és egész 1946-ig a nagy államosításokig üzemelt. 2000. január 26-án, újra megnyílt. A felújításkor az volt a szempont, hogy a kávézó pont úgy nézzen ki, mint annak idején. Ez tökéletesen sikerült is.