Csupó Gábor világpremierje Budapesten

Immigrants - Jóska menni Amerika
Itthon mutatták be először a Simpson család alkotójának legújabb filmjét. Csupó Gábor ezúttal magyar partnerekkel készítette új moziját az amerikai álmot kergető bevándorlókról. Immigrants.

Mi készül, ha két nagyágyú – a világhírű, többszörös Emmy díjas Csupó Gábor és a hazai producerek egyik legsikeresebbje, Kálomista Gábor – közös munkába fog? Reméljük, hogy nemzetközi kasszasiker. Az új mozit csütörtöktől vetítik itthon, nem sokára pedig Oroszországban is bemutatják. A további forgalmazási adatok egyelőre nem ismertek, ezt követően kezdődik a film nemzetközi promóciója.
– A jövő heti los angelesi filmvásáron mutatjuk be a filmet a szakmai közönség előtt, ekkor kezdődik az amerikai értékesítés – mondta Kálomista Gábor, a magyar Megafilm producere, a nemzetközi forgalmazás szervezője. A hazai sikerek közül az ő nevéhez fűződik az elmúlt évek legnépszerűbb filmje, a Csak szex és más semmi elkészítése is. Most is ehhez méri az Immigrants várható nézőszámát.
 
Annak idején a Csak szexet négyszáz ezren látták az itthoni mozikban. A producer reméli, hogy az új filmet legalább feleannyian megnézik majd. A célközönség azonban most más lesz. Gyerekei korosztályát, a teenagereket, a fiatal felnőtteket szeretné a moziban viszontlátni. Úgy véli, hogy témaválasztás telitalálat. Benne van a levegőben, hogy az emberek nekiinduljanak és szerencsét próbáljanak a világban.

 
Csupó Gábor huszonkilenc éve, 1979-ben hagyta el Magyarországot. Először Svédországba  ment, ahol összetalálkozott alkotótársával, későbbi feleségével. Megalapították cégüket, a Klasky és Csupo Inc-t, ahol szívós munka és sok-sok tehetség árán hamar befutottak.  A Simpson család epizódjain, a Fecsegő Tipegők kalandjain azóta már generációk nőttek fel. Szerencsére az elismerés sem maradt el. Csupó Gábor animációs munkásságáért három egyéni és kettő megosztott Emmy díjban részesült. Alkotótársával együtt néhány éve csillagot kaptak a Hollywood Boulevardon, a filmes szakma halhatatlanjai között. Érdemes megemlíteni, hogy Csupó már nem csak rajzfilmet, hanem valóságos szereplőkkel forgatott filmet is rendez. Tavaly mutatták be világszerte, így nálunk is, a Híd Terabithia földjére című munkáját. Most azonban ismét egy 2D rajzfilmmel áll elő, ráadásul magyar kooprodukcióban.
 
Csupó Gábor a bemutatóra Budapestre érkezett, és ebből az alkalomból interjút adott. A filmet egy amerikai csatorna megrendelésére kezdték el, de a csatorna becsődölt, így jogi úton megszerezte az addigra elkészült munka feletti rendelkezés jogát. Ekkor lépett a képbe a magyar Klomista Gábor. Amerikában nagyjából hét millió dollárt költöttek el, Magyarországon kettőt. A költségvetése tengerentúli mércével alacsonynak mondható. Míg magyar viszonyok között kimagaslónak számít.

 
Csupó szereti a film figuráit, a semmihez sem értő, ám mégis a jég hátán is megélő Jóskát és az orosz Vladit. Mindketten álmaikat hajszolják, de nem sokra viszik. Mulatságos, mosolyogtató, fanyar helyzetek során keresztül ugyanoda jutnak, ahonnan elindultak. A film magyar szinkronhangja pazar. Szabó Győző Valadimírként folyamatosan orosz akcentussal beszél, Hujben Feri pedig Jóskaként sziporkázik. A film a multikultúra jegyében fogant, a sokszínűséget hirdeti.  – összegzi Csupó. Bár furcsa áthallásokra ad okot a filmbeli okfejtés az orosz-magyar barátságról, amit más nemzetek nem biztos, hogy levesznek majd.
 
Az Immigrants, Jóska menni Amerika mókás sztorik fűzére arról, milyen epizódok történhetnek mindazokkal, akik tudás, szakértelem nélkül vágnak neki a tengerentúli kalandnak. A hányattatások közben a két szerencsevadásznak egyetlen biztos támasza marad – a barátságuk. Egy orosz és egy magyar barátsága Hollywoodban…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére