Új ANTROPOS.hu DJ! – bemutatkozik Cheeky

Itt a nyár, nem hagyunk bulik nélkül Titeket. Júliusban biztosan, de nagyon valószínű, hogy egészen nyár végéig mulattatunk Titeket szombatonként a Fecske Teraszon. Az "ANTROPOS.hu Night" néven futó partisorozaton debütál ANTROPOS.hu dj-ként az est háziasszonya, dj Cheeky. Őt kérdezgettük...

-Mi a legkorábbi zenei élményed?
-Talán anyukám hasában hallgathattam először zenét, szerencsére elég muzikális családban nőttem fel. 6 éves koromtól kezdve jártam zene- és tánc suliba, ahol szolfézst hallgattam, zongorázni, fuvolázni, gitározni, táncolni tanultam 8 évig. Aztán 14 évesen kezdett el foglalkoztatni az elektronikus zene, azóta megszállottja vagyok…

-Mikor és hogyan kerültél a lemezjátszó közelébe?
-Középiskolában, Szegeden elkezdtem party-kba járni, ezáltal megismerkedtem dj-kkel, és nagyon megtetszett ez a világ, szakma… Aztán egyszer elmentem egy goa buliba, ahol barátom, Big, egy grúz származású, ex- országos boxbajnok volt a lemezlovas. Ki kellett mennie, és rám bízta a lemezjátszókat. Én meg örültem, mint majom a farkának. :)

-Milyen zenéket játszol?
-Kedvencem a breakbeat, de szeretem még a tech- és minimal house-t is. Amikor elkezdtem a zenélést, raggát, hip-hop-ot és drumandbass-t játszottam, néha belefutottam goa fellépésekbe is, így elég nagy a zenei kínálatom.

-Mi volt a legnagyobb parti élményed, mint dj és mint vendég?
-Legnagyobb party-élmények közé sorolnám a szigetes Prodigy és Chemical Brothers koncerteket. Aztán sok-sok évvel ezelőtt, Mezőtúr fesztiválon hallottam az Anima Sound System-et, zuhogott az eső, de olyan buliban volt részünk, hogy azóta sem felejtem el… hasonló esős, nem felejtős mulatság volt Dj Marky és Mc Stamina a Citadellán. A Rudasban megrendezett Cinetrip party-k is eszméletlenek.
Mint dj, nagyon sok jó élményben volt részem. Szeretem a szabadtéri és vidéki fellépéseket, mert nagyon hangulatosak. Szolnokon, a Freaky Beats-esekkel hihetetlen jó bulikban volt részem. Ezen kívül nagy előrelépés volt, amikor Palotaival zenélhettem, nagyra tartom, mint szakmabeli. Az A38-os, Plump Dj’s-es fellépés is elég meghatározó volt, mivel nem tudtam szabadulni a korongoktól, így arra eszméltem, hogy vége lett a bulinak.

-Mi a véleményed az általad képviselt stílus hazai és nemzetközi helyzetéről?
-Nehéz kérdés. Szerintem a zenék változnak. Egyszer az egyik stílus a menő, aztán a másik. Amúgy meg keverednek a stílusok. Ma már nem tudod megmondani, ez meg az konkrétan milyen zene. Újabb és újabb irányzatok jelennek meg, és néha elővesznek régieket. De ez így van jól. Ma a breakbeat kicsit nyugvóponton van itthon, de például Angliában, a hazájában most ez a legkeresettebb műfaj. Én, amikor belekezdtem, mindig is tisztában voltam azzal, hogy ez egy underground műfaj, és hogy sosem leszek emiatt “sztár-dj”, akit millióan hallgatnak, nem mintha az akarnék lenni… Nekem bejön ez a “bujdosósdi”, sosem szerettem a populáris, diszkó zenét, és sosem akartam olyan embereknek játszani, akik “mindenevőek”…

-Kedvenc dj/kiadó/lemezbolt/producer?
-Huh, nagyon sok mindenkit szeretek. Itthon, hogy csak egy párat említsek: Palotai, Cadik, Crimson, Naga, Mango, Kwikka, Mira stb. De nagyon sok angol és más nemzetiségű is van még a sorban. Kedvenc kiadó talán a Finger Lickin, de nem e szerint válogatok, és nem is előadó szerint, hanem úgy, hogy felrakom a lemezt, és akár pár hangba bele tudok szeretni… Mostanában a Deep-be szoktam járni, talán nekik van a legnagyobb választékuk ma Magyarországon. Kedvenc producer a már említett Chemical tesók, Fat Boy Slim, Rennie Pilgrem, Plump Dj’s, Stanon Warriors, Meat Katie, Evil Nine, Lee Combs, Chris Carter, hogy csak az ismertebbeket említsem, ezen kívül nagyon sok producert bírok, ez is mind attól függ, milyen zenét készítenek. De van jó pár Depeche Mode, Duft Punk, Coldcut, Röyksopp, Basement Jaxx és Moby lemezem is… Tehát mindent szeretek, ami jó, látható a listámon, hogy nagyon kedvelem a hangszeres zenéket, ami betudható a klasszikus tanulmányaimnak és a hippi életstílusomnak. :)

-Hol hallhatunk még felőled és mik a céljaid?
-Szoktam rádiózni a Tilosban és a RadioReal-ben. Van egy műsorunk is, a Female Pleasure, ahol három másik leányzóval hetente váltjuk egymást. Média szakon végzek hamarosan, és szeretném a továbbiakban összekapcsolni a kellemest a hasznossal. Jó lenne egy saját rádióműsor, ahol zenélhetnék és beszélhetnék is egyszerre. Nem tudom elképzelni az életem zene nélkül, de szerintem manapság, itthon nem lehet ebből megélni. Rajta vagyok a zeneíráson is, és mindig van mit tanulni. Nem tudom, merre visz az élet, de amíg a zene velem van, nem lehet baj.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére