EndoR és Spytech [21dB/Ninjabreakz]

EndoR 21dB/Ninjabreakz és Spytech 21dB/Ninjabreakz válaszolt az Antropos.hu kérdéseire, beszéltek nekünk a csapat alakulásáról, hatásokról, dnb-ről és a legjobb bulikról! Hallgass exkluzív mixet!

-DJ neved? / csapatod neve és amit tudni kell róla?
-EndoR 21dB/Ninjabreakz és Spytech 21dB/Ninjabreakz. A 21dB egy gyerekori barátokból összejött story, Csepeli story, kiegészűlve Dorogi Miklóssal (Nipli) aki elsőként szerette volna, hogy emberek elé álljunk ezzel a tevékenységünkel és a 21dB-vel karőltve, rengeteg elektronikus zenével egyben. Anno mi az 1990-es évek végén barátkoztunk össze páran, akkor még Mikit nem ismerve! Kicsit ilyen Isten városa képet festhettünk, de mi azért persze nem fegyverekkel, hanem görkorival, bmx-el, deszkával, kannával, break táncal, szilikon sprével, bő nadrággal, house of pain-el, onix-al, cypress Hill-el, és a legkeményebb gitár témákkal operáltunk. Ez azon időszak mikor még volt Buffalos, susinadrágos és gyanus sportcipőre hasonlító deszkás lépős, bő nacis arc is egyaránt. Bár az utóbbiból kevesebb,sokkal kevesebb,jól megnéztétek egymást ha találkoztatok a városban és 100%, hogy aki így őltözött, az Extrém sportólt, hip-hop-deszka, graffiti, kori, bmx, de valamihez köze volt,nem csak a patkán űlt a 200Ezerforintos Bike-ján és szívott a deákon szűknaciban, Apu pénzéből…Ma már csak Convers van amibe mindenki belebújhat s eltűnhet állarcot húzva. Na de nem bőlcselkedek végül is csak 87-ben születtem. hehe. Röviden,de nagyon röviden ez a Twenty one District Brothers (21dB) tőrténete. Célja: az igényes Elektronikus zenék tű alá helyezése igazi, Unerground bulikban ahol mindegy, hogy 30-50-100- ember van, de akik ott vannak azok egyszerre erektáljanak a lábujjaikkal és legyen orgazmusuk könycsepp kiséretében, a zenétől! (by Endor)
A Ninjabreakz-t reméljük nem kell bemutatni senkinek de ha valaki nem hallott még róla a linkre kattintva tájékozódhat. Más, nálunk szebb szavakkal, több hozzáértéssel már leírta amit tudni kell róla.

-Hogyan kerültetek kapcsolatba a zenével?
E: -Hehe, érdekes kérdés. Közhelyesen édesanyám hasában?Nem tudom.Egy biztos,akármilyen rosszúl hangzik 11-12 éves lehettem mikor átmentem fogyasztóból (amit elé raknak,vagy a rádióban megszólal azt eszi,hallgatja csak és kizárólag) olyan emberbe,aki utánna jár,keres és kutat zenét,és nem elégszik meg azzal amit kap mástól,főleg egy gonosz multitól rádió fórmában. Hallo emberré ekkor kezdtem válni. A Drum and Bass-el 99-2000 környékén ismerkedhettem meg pár kazetta fórmájában amik kézről kézre jártak, nem egyből de kettőből beleszerettem! Ez a koporsóig tartani is fog!

S: -Kiskoromban nekem is megvolt apu lemezgyűjteményének végighallgatása, melyek java részt rock és metál zenék voltak, valószínű innen is jött, hogy ezek is voltak az első zenei stílusok, amiket tudatosan kezdtem el hallgatni, aztán ezeken belül jöhetett minden a dallamosabb dolgoktól a hörgésig. Középiskolában ismerkedtem meg az elektronikus zenével a tilos rádió, és a pecsás tilos partyk által, és szépen lassan ez is lett a fő csapásvonal.

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rátok? És most?
E:
-Kezdetben: Photek,Hatiras,Ed rush ,Bad Campany,kemal,Bse,C4C,Dom and Roland,Technical itch,Tactile,Andy c -Shimon,Moving Fusion,Friction,Optive,Calibre,Break,Aquasky és még nagyon sokan. Mostanában: Survival, Calibre, Seba, Lenzman, Spy, Bse, Jubei, Raiden, Spinline, Tactile, Dose, Trei, Deric&Tonka, Cutworks, Cern, Mastif. Breaks: Far too loud, BsD, Stanton Warriors, Fine cut bodies, Hedflux, Acces denied, Twinmition.

S: -Kezdetben: Kemal, Ed rush, Optical, Matrix, C4C, Zinc, Technical Itch, Total Science, Ram Trilogy, Digital,Usual Suspect, Dillinja, Freestylers, Most: Lenzman, Spectrasoul, Nymfo, Spy, Break, Spinline, Jade, BlackSunEmpire, Mindscape, Calibre, Dbridge, Kryptic Minds, Madd. Sok a jó producer és ez régebben is így volt.

-Mikor és hol DJ-ztetek először? Hogy kerültetek a lemezjátszó mögé?
S:
-2004 novemberében játszottam először buliban, az akkor alakuló Sound-O-Phonics (jelenelegi Ninjabreakz) debütáló buliján.2002 körül vettel az első lemezjátszóimat, és otthon zenéltem eleinte Aztán jöttek a házibulik, és nagyobb baráti összejövetelek.

E: -Egy ismerősöm szervezett egy bulit a Sonic Blue hole-ban 6-7 éve és ott játszottam először Sim-el (Szabó Simon) és a ma StereoKillaz névre hallgató Jonás Gábor-al! Azt hazudták tetszik amit és ahogyan játszunk és elhívtak,előtte a legjobb homedj-khez méltó módon kisebb néha nagyobb házi bulikban játszottunk barátaink és magunk szórakoztatására.

-Hogyan írnátok le a zenét, amit játszotok?
-Változatos! Mind zenei stílust tekintve illetve az adott style-on belüli alfajokat. (mivel a Drum and Bass mellett szívesen pőrgetünk breakbeat-et ill ami maradt belőle, dub step-et, abból is inkább a deep-ebb dub-osabb dolgokat, nem a fiatalos-sikítósat) Persze a dnb az első helyen áll szorosan a break-el. Azok közé tartozunk,akik szerencsések és nem csak 1-2 alfaját szeretik a Drum and Bass-nek, hanem szinte az összeset szeretjük (neuro, technoid, deep, darkstep, reggaebass, liquid,élő hangszerelt tőrténetek,jazz-es blues-os etc), a szinte szónál a clon-ra, wooblie-ra gondolltam nevezzük ahogyan akarjuk az egyetlen ami azért határmezsgye, és kb 100 megjelenésből 1 van ami,számomunkra tetszetős.

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? Hogy jutottál hozzá/hol szerezted?
E: -Akkor még nem a legjobb úton járva az Underground-ban vásároltam meg az első bakelit lemezemet ami egy Zinc / people4. Nagyon vártam, hogy hazaérve feldobhassam a család legnagyobb örömére is. Azóta már konzekvensebb mód az Aradi utcába járok illetve a net-re bakelitet vásárolni, gyűjteni. hehe. Bár ez nem volt a kérdés része.

S: -kemal-plan b. Természetesen az első lemezem, amit 1 barátommal közösen vettünk anno valami ismerős ismerősétől.

-Kedvenc DJ/előadó/kiadó?
S: -Dj-ként Friction és Lee azok, akik sosem okoztak csalódást. illetve magyarok közül régi nagy kedvenc Longman/Bratwa és Bal/Safair duók és a rotált változataik. Producerek között is sok kedvenc van, talán akit kiemelnék: Jade, Nymfo, Lenzman. Spectrasoul, Mindscape. A kedvenc kiadóm mostanában a Shogun kiadó.

E: -A kedvenc Dj-m Storm! Eddig akárhányszor láttam, hallottam mindíg tökéletes és gyors technikával beatmixelt, perfekt szelektálás mellett széles mosollyal az arcán. Szimpatikus! A Magyar dj-k/producerek közűl bár ők is vannak egy páran, Longman-t, Mindscape-et, Jade-t, Spinline-t említeném.Nekik nagyon egyben szokott lenni a szettjük illetve a produktumaik is hasonló képp. A kedvenc kiadóim: Triple Vision, Ingredients Records, Funkatech Records, Ibreaks

-Legjobb buli, fellépőként és nézőként?
E: -Fellépőként és nézőként,hallgatóként is sok jó volt de Dunaújvárosban Viciouscircle előtt nagyon jó volt játszani illetve ugyan azon a helyen Robin Chaos-al. Ezek a bulik mind a két szegmensből jók voltak.
De hallgató/nézőként volt egy 2003 complexes dj die is ami emlékezetes marad és egy Freestylers koncert ami után Substance és Decoder játszott (Koshin) na az nagyon dúrva volt zeneileg, akkor, ott, az a 4/4. Sok újjat hallottam.Kisérleti dolgokat. A régebbi 2000 elején tartott Garancsi tavas bulikat is nagyon szerettem.

S: -Fellépőként én is a két Dunaújvárosi bulit élveztem a legjobban. Nézőként, de inkább hallgatóként talán a home-os Ed rush/Zinc és a royal-os Usual Suspect bulik hagyták a legmélyebb nyomokat bennem.

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?
S: -Őszintén szólva nem sokat hallgatok otthon zenét, de teljes mértékben mindenevő vagyok amúgy.

E: -Közhelyes de ez van,szinte mindent ami zene és nem vicc kategóriában van számomra, World music-tól trip hop-on át az élő és elektronikus zenéket egyaránt,mikor sötétet,mikor emocionálisabbat,vagy vidámabb, 1000 slilus által átőlelt dolgokat. Na meg a saját történeteket amiket próbálok tökéletesíteni már évek óta 1-2 zeneszerkesztő softwer segítségével.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére