Új kihívás: Manneqiun challenge

Évről évre új őrület söpör végig a világon, az új hóbort a mannequin challenge...

Azt már évről évre megszokhattuk, hogy valami új őrület söpör végig a világon, amelynek rengeteg követője akad, és tömegével találkozunk viccesebbnél viccesebb videóval, fotóval az interneten – ugyanarra a témára felfűzve, változatos kivitelezésben. Elég csak annyit mondanunk: „jeges vödör”… Bizonyára legtöbbünknek eszébe jut a saját hidegzuhanyzós jelenete, vagy legalábbis sikerül egy – a világhálón látott – jól sikerült fényképet vagy kisfilmet felidézni ázott és átfagyott híres vagy kevésbé híres emberekről.

Az új hóbort a mannequin challenge. Egyszerű fordításban próbababa kihívásnak nevezhetnénk, amely kifejezés akkor nyer értelmet, ha megismerjük pontosan a feladat lényegét. Nagyon egyszerű a dolgunk: mozdulatlanná dermedve állóképet kell formálni, lehetőség szerint minél több társunkkal együtt, mert úgy válik igazán látványossá. A nehézség inkább abban van, hogy percekig kell ezt a szoborszerű állapotot fenntartanunk, lehetőség szerint megingás, de főleg nevetés nélkül. Ma már rengeteg ilyen videóval találkozhatunk Instagramon, Twitteren vagy Facebookon, az élet leghétköznapibb pillanatait percekig tartó mozdulatlanságban megjelenítve. Az ötlet állítólag néhány hónappal ezelőtt egy floridai középiskolában született, ahol a diákokat a Mátrix című film ihlette meg. Ebben a moziban ugyanis több olyan jelenet is megtalálható, amikor minden és mindenki megdermed, azaz „lefagy”.

Az őrület hamar úrrá lett a világon, olyan híres emberek csatlakoztak hozzá, mint Hillary Clinton vagy épp Michelle Obama, de hogy az élet más területeiről is mondjunk ismert személyeket: Beyoncé vagy Serena Williams is gyorsan követője lett a mannequin challenge-nek.
A kihívás persze akkor igazán látványos, ha minél több ember válik mozdulatlanná egyszerre, illetve akkor lesz viccesen érdekes, amikor a hétköznapi élet egy nagyon egyszerű jelenetét örökítjük meg. Lehetséges az, hogy például egy egyszerű pénztári fizetésnél vagy a bérlet felmutatásánál állítjuk meg az időt a kisfilmben. Ezek az események pedig bármikor megtörténhetnek velünk is: gondolkodjunk a jelenetek kiválasztásában bátran, és mókázzunk együtt, az ötletek tárháza kimeríthetetlen!

 


Inspirációként már elkészült a 15 legjobb ilyen témájú videó összefoglalója, érdemes megnézni. Bizonyára még sok ilyen kigyűjtés születik majd külföldön és hazánkban is. Magyarországon több hírességünk rácsatlakozott már a kihívásra, és ha az ötlet továbbra is ilyen népszerűségnek örvend, akkor valószínűleg hamarosan lépten-nyomon szórakozhatunk mások vicces videóin, idővel pedig majd a sajátunkon is, ha mi is kedvet kaptunk. Sok eszköz nem kell hozzá: elég egy okostelefon és néhány hozzánk hasonlóan humoros társ, aki társunk lehet a megdermedésben.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére