Tíz tény Spielbergről, amivel egy házibuliban henceghetsz!

Érdekességek a Mesterről.
Korunk egyik leghíresebb és legtehetségesebb filmkészítője, lerántjuk a leplet a hollywoodi rendező legsötétebb titkairól...

Korunk egyik leghíresebb, legtehetségesebb és legbefolyásosabb filmkészítője, a megkerülhetetlen filmes zseni, akit nem is kell, nem is szabad megkerülni: Steven Spielberg! Kevesen élnek olyanok ezen a bolygón, akik ne könnyeztek volna már végig legalább egy Spielberg filmet!

Most pedig lerántjuk a leplet a híres hollywoodi rendező legsötétebb titkairól! Nem. Csak néhány érdekességgel örvendeztetünk meg benneteket!

10. Tizenöt évesen kezdett neki egy negyvenperces, félestés játékfilm elkészítéséhez Escape to Nowhere címmel, melyet a nappalijukban megrendezett mozis esték bevételeiből és a zsebpénzéből fedezett. A forgatás három évig tartott, és sokak szerint már felismerhetőek a későbbi zseni képi világának csírái.

 

9. Annak idején kirúgták a filmes főiskoláról, mivel munkát vállalt rendezőként, s majd csak 2002-ben, 55 évesen diplomázik, ám ekkor már ő is a tananyag része volt, tehát önmagából is vizsgáznia kellett.

 

8. Tévérendezőként indult a karrierje 22 éves korában, ő volt a legfiatalabb rendező, akivel hollywoodi stúdió szerződést kötött. 1969-től a Columbo című, itthon már a százezredik ismétlésen is túl lévő sorozat több epizódját is rendezte.

Spielberg és Peter Falk

 

7. Forgatókönyvíróként is kipróbálta magát, egy régi vágyát valósította meg, amikor leforgatta az általa írt Harmadik típusú találkozásokat. A filmben szerepel François Truffaut, a híres francia származású filmes zseni, a Jules és Jim és a 451° Fahrenheit rendezője.

Truffaut

 

6. 1993 kétség kívül Spielberg éve volt, hisz egyazon naptári évben mutatták be a Jurassic Parkot és a Scindler listáját. (Mindkettő alapfilm, aki nem látta valamelyiket, az vagy újszülött vagy pedig sosem kapcsolta beaz egyik kereskedelmi csatornát tetszőleges péntek, szombat, vasárnap este.) Ez utóbbi, meghozta hősünknek végre az áhított rendezői Oscart, hat másik mellett! Teljes joggal, hiszen a Schindler a világegyetem egyik legfontosabb filmje!

 

5. Kevesen tudják, de ő volt a világ legjobb sorozatának, a Vészhelyzetnek is a fő producere. Amihez nyúl, az arannyá változik!

ER

 

4. Spielberg karitatív tevékenysége is figyelemre méltó, a Schindlerből befolyt pénzen például alapítványt hozott létre. A szintén általa alapított The Institute for Visual History and Education nevű intézet pedig azt tűzte ki céljául, nem engedi, hogy a holocaust feledésbe merüljön. Nemrégiben pedig10 millió dollárt adományozott egy Oscar-múzeum létrehozására.

 

3. Láthattuk színészként is az Austin Powersnál, az Indiana Jonesban, a Szörnyecskékben és egy villanásnyi időre feltűnt a Sötét Zsarukban is, ahol földönkívülit alakított.

 

2. Gyakran jelennek meg gyerekek a filmjeiben, ET, AI, Schindler, szívesen használja őket, mint jelképeket. Tiszta jellemükkel mindhárom filmben példát mutatnak a nézőknek.

AI

 

1. A Cápa című film „főszereplője” egy Bruce nevű mechanikus cápa, melyet a rendező ügyvédjéről, Bruce Ramerrről nevezett el. A szörny elkészítése amúgy 150 000 dollárba került. 1975-öt írunk.

Cápa

Kapcsolódó cikkek:
10 tény, amit nem tudtál Luc Besson-ról! Tudj meg többet a Liam Neeson főszereplésével készült Elrabolva (Taken) filmek kiötlőjéről!
Spielberg rendezheti a spanyol hódításról szóló filmet Steven Spielberg következő rendezői munkája a spanyol konkvisztádorról, Hernan Cortezről készülő történelmi film lehet, amelynek főszerepét Javier Bardem szívesen eljátszaná – számolt be róla kedden a The Hollywood Reporter.
Jurassic World 2 lemegy a víz alá Új elemmel gazdagodik a Jurassic World világa: a második részben nagyszabású tengeralattjárós akciójelenet is helyet kapott.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére