Szívszorító animáció emberi állatokról

Álomvilágba röpít a brazil animáció: olyan helyre kerülünk, ahol bolygónk négy veszélyeztetett állatfaja boldogan, háborítatlanul él. VIDEÓ!

Álomvilágba röpít a brazil animáció: olyan helyre kerülünk, ahol bolygónk négy veszélyeztetett állatfaja boldogan, háborítatlanul él. A három perces videó kortól függetlenül mosolyra fakaszt és felderít, de amilyen hirtelen beleszeretünk az idilli képbe, már vége is. A történet sötét fordulatot vesz, az elbűvölő jelenetek helyett a kiábrándító valósággal találjuk szemben magunkat.

Az “Álom” című animáció nem véletlenül kapta a Nyomorultak világhírű, különleges hangulatú dalát háttérzenének. Miközben az “I dreamed a dream” szól, az ember pusztító természetéről mit sem sejtő főszereplők (fóka, pelikán, orrszarvú és bálna) önfeledt boldogsága egy csapásra semmivé válik, mert az életükre törnek. Ami ezután jön, a rémálomnál is rosszabb…

 

SPOILER! A vidámságot felváltja a félelem, óriási hajók érkeznek a vastag jégpáncélt megtörve, az óceán vizét egy égő fúrótoronyból kiáramló olaj festi feketére, a bálnákat szigonyok tucatjai veszik célba. Elszomorító a felismerés, hogy pénzhajhász világunknak érző lények esnek áldozatul, és a vadvilág veszélyeztetői mi, emberek vagyunk. A megdöbbentő animáció a brazil Zombie Studio munkája és a Wildlife Conversation Film Festival alkalmából készült hozzávetőleg 9 hónap alatt azzal a céllal, hogy felnyissa szemünket egy olyan probléma kapcsán, ami az egész bolygóra hatással van. A rendezvényt idén október 17-24 között tartották New Yorkban.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére