Védtelen történet

Sokkal több mint testőr

2017. 09. 09. 21:07 - Szécsényi Dániel/filmtekercs
Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds egy buddy-movie keretei közt lövöldözhetnek és önfeledten k**vaanyázhatnak.

Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds egy buddy-movie keretei közt lövöldözhetnek és önfeledten k**vaanyázhatnak. Az előzetes alapján legalább is ez jött le, ám a Sokkal több mint testőr olyan fronton akart ráerősíteni a koncepcióra, ahol a legfeleslegesebb egy ilyen film esetében: a történetnél.

Általában, ha filmet nézek, igyekszem sodródni az eseményekkel és nem gondolkodni a cselekmény valószínűleg bekövetkező fordulatain. Akkor tudom ezt a legjobban űzni, mikor a film nem hagy magamra, hanem magával ránt. Ugyanis, ha nem érzem a lendületét, vagy képtelen vagyok ráhangolódni, akkor bizony elkezdek agyalni, és ott könnyen lelőhetek magamnak pár meglepetést. A Sokkal több mint testőr sajnos az utóbbira példa, ráadásul már nagyon régen nem találkoztam ennyire kiszámítható alkotással. Ha nem egy órával, akkor húsz perccel előre meg tudunk jósolni minden sztoricsavart.

Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds

Michael Bryce (Ryan Reynolds) nagyon menő AAA-besorolású személyi testőr, aki a pontos tervezés és gondolkodás híve. Egy elbaltázott melóját követően azonban lecsúszik a lejtőn és a magánszektorban nyújt védelmi szolgáltatásokat. Volt interpolos barátnője (Elodie Yung) azonban a segítségét kéri egy „csomaggal” kapcsolatban. A bérgyilkos Darius Kincaidet (Samuel L. Jackson) ugyanis képtelenek átszállítani a hágai bíróságra. Ám a veszélyesen nagyszájú Kincaid közel sem az a védtelen ügyfél, akiket Bryce megszokott, ráadásul közös múltjuk is feszültséget eredményez a két férfi közt.

A történet amennyire egyszerűnek tűnik első látásra, annyira fel akarják duzzasztani az összes akciófilmes klisével.
A vitatkozó párost még kedveljük, hiszen a film gerincét alkotja káromkodásokkal teli huzavonájuk. Jackson és Reynolds közt pedig van kémia, de a forgatókönyv nem adott a szájukba igazán vicces szövegeket, és nagyon látszik rajtuk, hogy nem akciósztárok. Reynoldsnak néhol látni kaszkadőre arcát is, Jacksonról pedig elhiszem, hogy nagyon laza, de hogy egy Schwarzenegger-szintű golyóálló karakter, azt már nem.

A cikk folytatása ITT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére