Sinko: Mások zenéit játszod le, nem vagy isten [interjú]

Az NVC csapat oszlopos tagja válaszolt az Antropos.hu kérdéseire. INTERJÚ!

dj sinko

Az NVC csapat oszlopos tagja válaszolt az Antropos.hu kérdéseire. Dj SINKO mesélt zenekészítésről, dj-zésről, zenéről, és klubokról. INTERJÚ!

 

-Mikor kezdett el érdekelni a zene, hogy csöppentél bele ebbe a világba?

-Állandóan szólt otthon a zene. A szüleim is az éjszakában dolgoztak még a 70-es 80-as években a szegedi Szőke Tisza hajón, ami akkor egy nagyon menő hely volt. Apám sok zenét és bulifelvételt hozott haza, úgyhogy egész kis korom óta rajta vagyok ezen a pörgésen. 1998-ban kerültem a Tilos Rádióhoz technikusként, így rövid időn belül alkalmam nyílt még több embernek zenélni.

 

-Mikor volt az első bulid és hol?

-Az tuti, hogy 1996-ban álltam először a dj pult mögé, de a helyszínben nem vagyok biztos, vagy egy gimnázium sulibulija volt, vagy egy dél budai vendéglő… nem emlékszem, hogy melyik zseniális buli volt előbb :)

 

-Kik voltak rád hatással amikor kezdted, és kik vannak most?

-Carl Cox a külföldiek közül és Tommyboy a hazaiak közül volt rám nagy hatással. Imádtam a szettjeiket. Kicsit később Palotai Zsolti nyitotta fel a szemem a jungle mixeivel a Tiloson. Még most is emlékszem arra, hogy akkor mennyire vártam a műsorait és végig libabőrös voltam, hogy öregem, ez valami elképesztően új…
Nem akarok felsorolást, hogy most ki vannak rám hatással. Bárki aki az előbb említett libabőrt előidézi.

 

-Mi az a zenei stílus, amit Te képviselsz/szeretsz játszani, hallgatni?

– Köszi a kérdést, nem tudom! :D Épp a napokban jutott eszembe, hogy talán ki kellene találnom magamnak egy alteregót, mert esetenként akkora eltérés lehet két különböző bulin játszott szettem között, hogy talán lenne értelme (inkább nem).
Bulifüggő, hogy mivel készülök. A Corvintetős Casino Bangkok bulikon általában a keményebb énem hallhatja a nagyérdemű, de ha az elején zenélek, akkor szinte kizárólag finom bólogatós zenéket viszek (tessék hamarabb érkezni!). Képviselni nem képviselek semmit! Azt játszom ami nekem tetszik, ezért nem is kellenek a cimkék. Mondjuk úgy, hogy 4/4-en belül széles a spektrum.
Otthon leginkább hip-hop, jazz, vagy rock szól, vagy a gyermekeim miatt valami gyerekdal! ;)

 

-Hogy látod, milyen rendezvényekre van manapság igény?

-Ez elég vegyes. Sok esetben azt veszem észre, hogy az emberek csak ki akarnak kapcsolódni, le akarják dobni az egész hetes robot terhét és jól odateszik magukat… mondjuk bárhol. Emellett ugyanúgy megvan az a réteg is, akik úgymond műérteni mennek helyekre. :)

 

-Milyen lenne a Te álomklubod?

-Családias, barátságos, kevés fénnyel, kitűnő technikával, állandó technikussal.

 

 

 

-Elég teret kapnak szerinted a hazai fellépők, vagy az érdeklődés már csak minimum egy külföldi fellépővel lehet felkelteni?

-Tapasztalatom szerint, ha van egy külföldi név is a fellépők között, akkor jóval több embert érdekel az adott buli.

 

-Miért szeretsz a Corvintetőn játszani?

-Egy megbízható régi név a budapesti éjszakában. A fentebb feltett “Milyen lenne a te álomklubod” kérdésre adott válaszaim közül párat ide is be tudnék másolni. A pultosok imádni valók, a biztonságiak udvariasak, a tech support kitűnő.

 

-Mióta készítesz saját zenét? Milyen eszköz parkod van, melyik programot használod?

-Amióta az eszemet tudom, valamivel mindig próbáltam zenét készíteni, legyen az gitár, zongora, dob, pc, rendes vasak… de sosem voltam egy türelmes ember, mindig belekezdtem egy új dologba, így sosem fejeztem be semmit. Mikor legutóbb megnéztem, hogy hány elkezdett zeném van, a mappa 1200-at mutatott. Azok amik valami csoda folytán mégis elkészültek ugyanúgy a fiók mélyén landoltak, mert sosem vagyok megelégedve egyik zenémmel sem. Amúgy minderre Abletont használok, van egy Akai MPD 32-es midi controllerem és egy Korg Electribe ER-1 díszeleg a polcon. Ennyi.

Sinko @ Corvinteto podcast 2014. december by Sinko on Mixcloud

 

-Következő megjelenés?

-Ami biztos, hogy holnap is megjelenek a közeli pékségben… :)

 

-Szerinted milyen különbség van egy magyar, illetve egy külföldi buli között? Mennyivel, miben jobbak a magyarok és mivel vagyunk elmaradva?

-Ezt csak egy szóval szeretném megválaszolni: nyitottság.

 

-Mi volt eddigi karriered csúcs élménye?

-Berlinben zenélni.

 

-Mivel telik egy átlagos hétköznap?

-Növelem a GDP-t, nevelem a két gyönyőrű kisfiam, próbálok hétköznapi családfőként helytállni. Emellett nincs az a kávémennyiség, amit ne tudnék meginni. :) Esténként, ha van még energiám, akkor bújom az új megjelenéseket, vagy épp belekezdek egy saját zenébe, hogy aztán sose fejezzem be.

 

-Mit tanácsolsz azoknak akik most kezdik a dj szakmát?

-Csak úgy, mint a legtöbb dolog esetében, itt is az alázat a kulcs. Alázat a zene iránt, a közönség iránt, rengeteg türelem, kitartás, és önfeláldozás… Mások zenéit játszod le, nem vagy isten, ne hypeoltasd önmagad!

 

Fotó: facebook.com/sinkonvc

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére