RONY BASS / dj

A 2004-es Master of Music dj verseny győztese, Rony Basst a Budaörsi reptéren megrendezett Master of Music Gála esten, az Airport Aréna Grand Opening Party-n december 11-én hallhattátok, ahol warm up dj-ként lépett a lemezjátszók mögé. Az átélt izgalmakról, a nyereményről, és jövőbeli reményeiről kérdeztük az ifjú nyertest.

– Mióta foglalkozol a keveréssel? Honnan indultál?
– Kb. 10-11 éve kezdett el nagyon érdekelni a keverés, de már előtte is nagyon szerettem a zenét, csak nem volt módom megfelelő eszközökkel mixelni. Kimaradtam a kazettás, cd-s mixelős történetből.

– Melyik irányzatot kedveled a leginkább? Játszottál közönség előtt a versenyt megelőzően is?
– Hallgatni leginkább lounge, chill, easy listening zenéket szeretek, játszani drum & bass-t, mert nagyon élvezetes, ezen kívül a house-t, és a breaket. De szerintem ez mind buli, társaság, és hangulat kérdése. Ugyanolyan jó mindegyiket felrakni, ha a társaság is élvezi. Igen, több buliban is játszottam már, és nagyon tetszik, jó érzés hogy az embereknek is tetszik, és ugyanazt, vagy hasonlót éreznek, mint én, mix közben. Tavaly például a Heineken Thirst-ön második lettem, talán akkor játszottam a legnagyobb tömeg előtt, nagyon élvezetes volt!

– Szerinted mennyire számít előnynek, ha valaki fiatal és lelkes? Vannak-e olyan dj-k, akik évek óta jelen vannak, és már csak rutinból nyomják le a partikat?
– Szerintem mindenképp számít, csak legyen határozott elképzelése, és ne hagyja abba, még ha megmarad hobby szinten is a dolog. Akiket én ismerek ebből a szakmából, azok általában szívből-lélekből nyomják, szeretik azt, amit csinálnak, sokuknak ez az életük, de természetesen nem ismerem az egész dj társadalmat! Nyílván meg vannak azok a dj-k is, akik már kicsit belefáradtak ebbe a szakmába és őket már inkább a pénz, mint a közönség szórakoztatása motiválja.

– Dj Totpeti, a Heineken Thirst győztese a Freee magazin interjújában beszélt a vidéki dj-k érvényesülési nehézségeiről. A fővárosból szemlélve is ugyanez a helyzet?
– Sajnos nincs sok vidéki dj ismerősöm, így erre a kérdésre nem tudok megfelelő választ adni. De belegondolva, biztos vagyok benne, hogy a vidéki dj-knek kevesebb kiugrási lehetőségük van, már csak azért is, mert a vidéki nagy bulikba is inkább a befutott neveket hívják meg, ezzel minden esélytől megfosztva a vidéki "kollegákat". Nekik az egyetlen esélyt az ilyen tehetségkutató versenyek jelentik, amit most nekem is sikerült megnyernem.

– Van rá lehetőségeteket, hogy átvegyétek a stafétabotot? Vajon azok a régi arcok, akik még mindig nagyon jól nyomják, mennyire engednek teret a fiataloknak?
– Azok a régi arcok, akik még élvezik, amit csinálnak és imádják szórakoztatni a közönséget, biztosan sokáig porondon maradnak. Ők azok, akik ha egyszer majd belefáradnak, csak a pénzért nem maradnak a szakmában. Az általam másik kategóriába sorolt dj-k is nagyon tehetségesek, de talán kicsit már elegük van az éjszakai életből, már nem érződik rajtuk úgy, hogy feladatuknak tekintik a közönség szórakoztatását. Amikor ezt a közönség is megérzi, akkor lesz esélyünk "átvenni a stafétát". Addig azzal kell szembesülnünk, hogy a piac nagyon telített és kevés a kiugrási lehetőség!

– Mesélj egy kicsit a versenyről! Hiszen a döntő a nyilvánosság kizárásával, a szakmai zsűri előtt zajlott.

– Természetesen nagyon izgultam! J Szerettem volna első lenni, mert örültem volna az elismerésnek. Úgy érzem, hogy ez a vágyam most teljesült! Úgy érzem, jól szerepeltem, bár magamat mindig kritikusabb szemmel nézem. Talán lehetettem volna jobb is, ha megszokott helyen játszottam volna, de minden új hely szokatlan, és a versenyen percek alatt bele kellett rázódni a helyzetbe. Heten jutottunk be a döntőbe, én a 6. voltam a sorrendben. Szerencsém volt, hiszen így hallhattam 5 �kollegát�. Mivel ők elég magasra tették a mércét, nekem is meg kellett próbálnom kihozni magamból a maximumot. Ez talán sikerült is…

-A zsűri értékelte is a produkciókat?
– A zsűri nemzetközi is volt, mert Ausztriából is jöttek 2-en zsűrizni. A magyar zsűriből az Underground Records tagjait felismertem, mivel ott is vásárolok lemezeket rendszeresen. Mind a hét emberhez volt hozzáfűzni valója a partyvezetőnek, de nem negatív vélemények, hanem kis apró segítség, jó tanács.

– Mivel nyerted meg a versenyt? Szerinted mi volt a sikered titka?

– Talán az, hogy bevállalós voltam. Úgy gondoltam, hogy keverek két zenei stílust, így játszottam egy kis tört ütemet is, amit nagyon szeretek. Sajnos ez még nincs annyira elterjedve Magyarországon. Úgy látszik jól döntöttem, mert ez nagyon bejött a zsűrinek, a kisszámú közönségnek és nekem is!

– Mi volt a legnagyobb élményed, amit a versenynek köszönhetően éltél át?
– Az, hogy első helyezést értem el, és hogy egy ilyen helyen játszhattam! A versenytársak között is voltak nagyon tehetséges srácok, nagy öröm volt velük felvenni a küzdelmet. Sajnos, azóta még nem történt konkrét felkérés, bár érdeklődők már vannak.

– Verseny után nem játszottál Seamen mellett, bár eredetileg ez együtt járt volna a győzelemmel!
– Sajnos nem léptem fel az Events Hallban, spontán helyzet alakult ki. Kis csúszás volt, és éppen akkor kerültem sorra, amikor Seamen játszani kezdett. Aztán természetesen az eredményhirdetést követően ott maradtam a barátaimmal és kellőképpen megünnepeltük a nagy eseményt! Nagyon jó hangulatot prezentált Dave Seamen, magával ragadott a stílusa – bár a győzelem után már nem volt gond a hangulatunkkal.

– A győzelemmel együtt járt, hogy megjelentetik egy mix cd-det a Freee magazinban, és egy sztár dj előtti fellépési lehetőséghez is jutottál.
– A nyereményem tulajdonképpen az, hogy nagy példányszámban kiadják az első mix albumomat egy "fiatalos" lap mellékleteként. Végül nem a Freee-ben, hanem a Flyerzben jelenik majd meg az album, méghozzá hamarosan! A Roxy-Danubius csapat segített a mix elkészítésénél, és a jogosítási procedúra folyamán. Ami a fellépést illeti, december 11-én, a Masters of Music gálaesten, a Budaörsi repülőtéren játszottam Jeff Mills előtt, mint warm up dj.

-Kaptál azóta ajánlatokat? Látsz arra esélyt, hogy meg tudj kapaszkodni, vagy ez csak egy egyszeri lehetőség volt arra, hogy megmutatkozz?
– Érdeklődnek, de konkrét ajánlat még nem érkezett. Nagyon remélem, hogy a cd – amit a Red Bull / Roxy / Danubius segítségével megjelentethetek – ill. az interjúk kapcsán felfigyelnek majd rám, és valahol, mint rezidens dj bebizonyíthatom, hogy nem ok nélkül nyertem meg ezt a versenyt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére