2018. március 12. Akvárium klub

Pussy Riot-performansz lesz az Akvárium Klubban

Az orosz feminista punkrockegyüttes és aktivista csoport performansza március 12-én az Akvárium Klub NagyHalljában látható

Budapestet is érinti legújabb projektjével a Pussy Riot. Az orosz feminista punkrockegyüttes és aktivista csoport performansza március 12-én az Akvárium Klub NagyHalljában látható.

pussy riot

A szokatlan helyszíneken tartott villámcsődületeiről híres polgárpukkasztó csapat 2011 márciusában alakult, gerilla akcióival társadalmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet. Zenés performanszaik gyorsan meghódították a világhálót. Magyarországon eddig egyszer jártak, akkor egy beszélgetésen vettek részt a Sziget fesztiválon.

 

A Pussy Riotból Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset 2012 februárjában egy Putyin-ellenes performansz közben az orosz rendőrség letartóztatta; Aljohinát és Tolokonnyikovát a bíróság két év börtönre ítélte, ahonnan csak a szocsi olimpia előtt meghirdetett amnesztiának köszönhetően szabadulhattak 2013 decemberében.
2016-ban Aljohina és a zenei producer Alekszander Cseparuhin belekezdett egy új projektbe Pussy Riot Theatre címmel, amelynek alapját Aljohina Riot Days című könyve adta. Ezzel a performansszal érkeznek idén tavasszal Budapestre. Az előadáson a tagok közül négyen lesznek színpadon, két férfi és két nő: a Pussy Riot-os Marija Aljohina és Kiril Maseka mellett egy másik orosz punkegyüttes, az AWOTT (Asian Women on the Telephone) duója, a vokalista-basszusgitáros Nasztya és a szintetizátoros Max.

 

Kapcsolódó cikkek:
Angolul lázad a Pussy Riot [klip] Élve eltemették az orosz punk rock zenekar két börtönviselt tagját első angol nyelvű daluk klipjében. VIDEÓ!
Oscar-díjra jelölhetik a Pussy Riot dokut A Pussy Riot zenekar Oscar-díjra jelölhetik a Pussy Riot orosz punkegyüttesről készített brit dokumentumfilmet – adta hírül szerdán az orosz sajtó.
Pussy Riot a nyomorban - ÚJ KLIP Az orosz feminista punk-rock banda újfent nem hazuttolta meg magát. VIDEÓ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére