PlusPLus: a furcsa páros [interjú]

Július 9-én a 10 órás Be Massive Label est első alkalommal látja vendégül a Szlovákia dj & producer párost a PlusPLus -t! INTERJÚ!

-Röviden mutatkozzatok be, és mondjátok el,.hogy mi az a műfaj amit ti képviseltek?

Okash/Ferque: -Régi jóbarátok vagyunk, teljes mértékben egy rúgóra jár az agyunk. 6 éve létezik a PLUSplus, ezidö alatt csak és kizárólag a szívünkhöz legközelebb álló zenéket játszottuk. Leginkább Techno és a House stílusokból válogatunk.

 

PLUSplus

 

-Hogyan kezdtétek a zenélést?

Ferque: -Nagyjából 10 éve kaptam az első mixpultom, akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenéléssel. Eleinte elelktrósabb hangzású zenéket kevertem, végül a Techno lett az, amiben megtaláltam önmagam.

Okash: -Angliában éltem, amikor a lemezjátszót megvettem, és masszivan gyüjteni kezdtem a lemezeket. Akkor még föleg Trance-et. Mikor hazajöttem (ez kb 6 és fél éve), kipróbáltunk egy 4 dekkes bekötést, és olyat szólt, amilyet még soha nem hallottunk. A pincében kezdtünk 6-7 órás szettekkel, később egyre több haver lógott nálunk, inspirálva és kérve minket, hogy vigyük színpadra és szóljon hangosabban.

 

-Első fellépésetek?

Okash: -Így is lett az elsö fellépésünk 2010-ben, amit barátaink szerveztek. A party hatalmasra sikeredett, 300 vendég, 4 masik fellépö… Csodás volt. Nem volt olyan ember, aki ne tancolt volna, míg játszunk, utána sorban jöttek a pozitiv visszajelzések. Ez kellett a kezdéshez. Azóta nincs megállás.

 

-Milyen zenét hallgattok otthon? Utolsó mix amit legutóbb hallottál, és megfogott?

Okash: -Én amellett, hogy digitálisan játszunk, hatalmas lemez rajongó vagyok. Ha otthon vagyok, nálam föleg olyan kiadók lemezei pörögnek, mint a Voyage, Lobster Theremin, Ilian Tape, Freerange, AUS, Rush Hour, Forbidden Planet, FoF, Pampa, Young Turks és igy tovább.Életem mixe a Dekmantel podcast 016 a MALAWI-töl

Ferque: -Otthon leginkább lassúb tempójú zenéket hallgatok, olyan előadóktól, mint a Glass Animals, Ruede Hagelstein, Moderat vagy épp Deniz Kurtel.

 

-Kik a példaképeid?

Okash: -Viccen kívül Ferque a PLUSplusból, továbbá Palms Trax, Space Dimension Controller, Agoria, Ben Ufo, Pariah, Robag Wrühme Ferque: Hülyén nézne ki, ha nem Ákost mondanám. De komolyra fordítva a szót, tényleg felnézek rá. Maximálisan át tudja adni magát a zenének. Én kicsit kimértebb vagyok, mikor zenélünk. Rengetegszer mondják, hogy ő showman én pedig a “mérnök” a színpadon :D De ezt majd úgyis meglátjátok júliusban…

 

Júl.9. Be Massive Label Night: PlusPlus @ Corvin – Antropos.hu

Az idén 13 éves Be Massive nem korlátozza le magát műfajokra, minden stílusból merít, ami közönségének csemege lehet. A Be Massive szigorú, mély hangzás, telt basszusok, hipnotikus groove-ok, fémes minimalizmus jellemzi. Mindez meggyőző logikával párosulva. A nyers, ősi techno, és törtek hybrid fúziója! Minden felesleges filozófia, és sallang nélkül, de még is okosan.

 

-Mire vagy a legbüszkébb amit eddig elértetek?

Okash: -A kilenc órás Lengyelországi Wroclavi mixünkre, ahol végig tele volt a parkett, és hatalmasat szólt az este. Ferque: Számomra óriási megtiszteltetés volt, hogylehetĘ séget kaptunk Szilveszterkor az Akváriumban fellépni.

 

-Milyen programot használtok zenekészítéshez?

Okash: -Az ableton live. Analog jammeket veszünk fel föleg.Mik a terveitek a jövőre nézve? Okash: Szeretnénk LIVE fellépéseket, utazni a szintijeinkkel…

Ferque: -Több saját zene és LIVE fellépés

 

PLUSplus

 

-Mit üzensz a feltörekvő DJ-knek/producereknek?

Okash: -Szeressék a zenét, tiszteljék a szerzöt, higyjenek magukban és az emberekben és tudjanak vidáman játszani akkor is, ha 3 ember van a denszflooron.

 

-Hol találunk tőletek zenéket?

Okash: -Streameltünk 100 rwd.fm adást, ahol sok videó van tölünk, de nagyon sok tehettséges hazai fellépötöl is. Ez a bit.ly/1UbuR8n

Kapcsolódó cikkek:
Júl.9. Be Massive Label Night: PlusPlus @ Corvin Az idén 13 éves Be Massive PlusPlus-t hívja el a Corvin clubba júl.9-én!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére