Országos néptáncfesztivál lesz Szolnokon

Országos néptáncfesztivált tartanak május 26-tól 28-ig Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANKK) és a Tisza Táncegyüttes szervezésében.

Országos néptáncfesztivált tartanak május 26-tól 28-ig Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANKK) és a Tisza Táncegyüttes szervezésében. A versenyprogramban tizenhárom táncegyüttes csaknem ötszáz táncosa mutathatja meg koreográfiáját.

Molnár Lajos Milán, az ANKK ügyvezető igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: az 1964-ben útjára indult rendezvénynek a kulturális központ, a Szigligeti Színház és a Tisza park ad otthont. A fesztivál célja a néptáncegyüttesek, az alkotók számára művészeti fórumot biztosítani, új alkotások létrejöttét ösztönözni. A kísérőprogramok között fotókiállítás, népművészeti vásár, koncert is szerepel – tette hozzá az igazgató. Mihályi Gábor zsűrielnök, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője a sajtótájékoztatón az ország legnagyobb fesztiváljának nevezte a szolnoki rendezvényt. Hangsúlyozta: számos fesztivál van az országban, azonban a Szigligeti Színházban biztosított körülmények rendkívül magas színvonalúak. Fejes Nikolett főszervező a programokat ismertetve szólt arról, hogy május 26-án, pénteken, Bege Nóra fotográfus kiállítása tekinthető meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A Színpadon innen, színpadon túl című, a 65 éves Magyar Állami Népi Együttest bemutató kiállítást Mihályi Gábor nyitja meg az együttes táncosainak közreműködésével. A fotókon keresztül betekintést nyerhetnek az érdeklődők a kulisszák mögötti világba és a próbák, felkészülések sokszor kimerítő, mégis emberi pillanataiba. A nyitónapon Viseletes felvonulásra invitálják a lakosságot a szervezők a néptáncegyüttesek részvételével a Hild tér – Kossuth tér – Szigligeti Színház – Agóra tér útvonalon. Ezt követően Falusi színek címmel a Fitos Dezső Társulat előadása lesz látható az Aba-Novák Agórában. Fejes Nikolett elmondta: a versenyprogramok május 27-én, szombaton kezdődnek. Tizenhárom táncegyüttes csaknem ötszáz táncosa mutathatja meg koreográfiáját. Este táncházra várják az érdeklődőket a Bürkös Zenekarral az Aba-Novák Agórában. Május 28-án, vasárnap, szabadtéri programok, népművészeti kirakodóvásár és Cimbaliband-koncert színesíti a fesztivált. A Napsugár Gyermekháznak köszönhetően kézműves foglalkozásokkal és szabadtéri programokkal várják a gyerekeket. AQ rendezvényt gálaműsor zárja a Szigligeti Színházban Kacsó Hanga és Gyúr Gabriella népdalénekesek közreműködésével. A fesztivált a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap, a Tiszta Formák Alapítvány, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Béres Zrt. és az ASM Security Kft. támogatja.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére