Tíz éves a Fashion Week a PRLMNT-ben

November 25-26-27-én újra itt a Budapest Fashion Week, 15 tervező új kollekcióját élvezhetjük közel a Nyugatihoz. NYERJ BELÉPŐT!

November 25-26-27-én újra itt, az idén 10 éves Budapest Fashion Week. A három nap alatt összesen 15 tervező új kollekcióját élvezhetjük közel a Nyugati térhez a PRLMNT-ben (VI., Teréz Körút 62.).

Budapest Fashion Week 2015

2015. novemberben került megrendezésre az Almássy Téri Szabadidőközpontban az első hazai fashion week. Mayer Balázs „Kenguru” divattervező, a BFW igazgatója hívta életre az eseményt, amely azóta az elmúlt tíz év során több mint száz tervezőnek adott bemutatkozási lehetőséget.

A cél, hogy lehetőséget teremtsen a magyar tervezőknek, illetve legyen Magyarországon is egy olyan divatrendezvény, amely nemzetközileg is  ismert  –  megvalósult.

A Budapest Fashion Week az elmúlt 10 év alatt hatással volt, irányt mutatott.

A ’90-es években megszokott egy tervezős bemutatókat felváltotta a többnapos divatrendezvény. Új korszak kezdődött a Magyarországi divatkultúra történetében. Ahogy az alapító fogalmaz: „szervezőként akkor még nem tudhattuk, hogy ez egy siker történet lesz”.

Az első három napos bemutató 2005. novemberében volt az Almássy Téri Szabadidőközpontban, ahol szinkronúszók nyitották meg az eseményt a medencés aulában. Ez után az Ybl Palota következett (2006), mely igazán méltó keretet adott a rendezvénynek.

2008 igazi áttörést hozott, hiszen a nemzetközi Fashion TV tulajdonosa Michel Adam személyesen látogatott el a VAM Design Centerben megrendezett eseményre, és a Budapest Fashion Week-kel ünnepelte a Fashion TV 11.születésnapját.  A csatorna ezután még két további alkalommal tudósított az eseményről. A divatbemutatók telt házzal mentek, egyre inkább mutatkozott az a divatra fogékony és érdeklődő közönség, aki kíváncsi volt az újra – elkezdett feléledni a Pesti divatélet.

Az eseményről tudósított az API, az AFP hírügynökség is, a BFW spot látható volt a CNN-en, divat klipjeiket pedig több alkalommal vetítette a Fashion TV a világ több mint 200 országában. A Budapest Fashion Week nemzetközileg is ismert rendezvénnyé vált.

Mára nagyon sok követő akadt, egyre több színvonalas divateseményt rendeznek a fővárosban.  Mayer Balázs 10 évvel korábbi elképzelése – miszerint Budapest lehet Közép-kelet Európa divat fővárosa megvalósulni látszik, és ehhez a Budapest Fashion Weeknek is sikerült hozzájárulni. Egyre több külföldi tervező jelentkezik, küldi el portfólióját azzal a szándékkal, hogy szeretne részt venni a bemutatókon. Ahogy az esemény igazgató fogalmaz,  külön feladatnak tekinti, hogy a szomszédos országokból vendégül lássanak designereket, így rendszeresen érkeznek Romániából, Szerbiából, de távolabbra is szívesen tekintenek, és Londonból, Vietnámból, Kanadából, sőt Párizsból is mutattak már be tervezői kollekciókat a BFW kifutóin.

A november 25-26-27-én megrendezésre kerülő 10 éves jubileumi Budapest Fashion Weeken 15 tervező legújabb kollekcióját láthatja majd a közönséga bemutatók  mellett  pedig egy  divatkiállítás, illetve Czanik Mátyás festő kiállítása kíséri az eseményt. Az egyes fashionshow-k közben fellepőként látható / hallható lesz a Passed, a Magma Tűzszínház, Horváth Zoli és Péterffy Lili.


Program:

November 25.szerda: Mohn À Lisa ,Andrea Szanyi, Adam X Atelier, KE , Milica Trickovic
Fellépők :Magma tűzszinház Vendég :Passed

November 26.csütörtök: Cataleya , PT Woman , Chotronette, Ticci, Eli.B
Fellépők:Magma tűzszinház Vendég :Horváth Zoli

November 27.péntek: Kristin Martin, MiaMia, Timarcs, Lotus, Kenguru
Vendég fellépő:Péterffy Lili

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére