New Yorkban ad koncertet Leslie Mandoki és zenekara

New Yorkban ad koncertet hétfőn este a magyar-német Leslie Mandoki és zenekara.

A Szabadság szárnyai című jótékonysági koncertet a Mandoki Soulmates a Beacon színházban adja a Grammy-díj gálaestje utáni napon, részben a Grammy-díjazottak tiszteletére, részben pedig az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékére is. Maga a Mandoki Soulmates egyébként szintén Grammy-díjas csapat.
Hétfőn este Leslie Mandoki mellett a fellépők között lesz Bobby Kimball, John Helliwell, Mark Hart, Chris Thompson, Cory Henry, Klaus Doldinger, Nick van Eede, Bill Evans, Randy Brecker, vagy például Julia Mandoki is. A koncert vendégsztárja a Magyarországról érkező Horváth Charlie lesz.
Leslie Mandoki az MTI-nek telefonon elmondta: “egyik reggel a három gyermekemmel kávéztam és meséltem nekik az édesapámról, 1956-ról, és arról, hogy ez mi mindent jelent nekünk, magyaroknak. S akkor megfogant bennem a gondolat, hogy muszáj emléket állítanom ’56-nak és a szabadságnak”. A művész felidézte, hogy így született meg először egy könyv, ennek nyomán egy film a szabadságvágyról, majd 12-13 hónappal ezelőtt az ötlet, hogy ezt színpadra is állítsa.
Ezt a színpadi feldolgozást – amely tavaly Bajorországban Európa Érdemrendet, a párizsi MIDEM-vásáron pedig nagydíjat kapott – mutatják be hétfőn este a New York-i publikumnak. “Ez lesz a Szabadság szárnyai amerikai bemutatója” – hangsúlyozta az MTI-nek Mandoki, hozzátéve, hogy “nagy öröm és izgalom a New York-i debütálás”.
A Németországban élő Leslie Mandoki (Mándoki László) 1992-ben alapította a Mandoki Soulmates nevű zenekarát, olyan híres és elismert művészek részvételével, mint Al Di Meola amerikai dzsesszgitáros, Ian Anderson a Jethro Tulltól, Jack Bruce a Cream együttesből és az amerikai Bobby Kimball, aki – miután szakított a Totóval – Németországba költözött.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére