Mégsem oszlik a Kaukázus?

Mégsem oszlik fel a Kaukázus! Hogy ez jó hír, vagy sem, azt mindenki döntse el magában. Azenekarról először nyáron kezdett el az a pletyka terjedni, hogy megszűnik.

Mégsem oszlik fel a Kaukázus! Hogy ez jó hír, vagy sem, azt mindenki
döntse el magában. Azenekarról először nyáron kezdett el az a pletyka
terjedni, hogy megszűnik. Akkor cáfolták ezt, ám a napokban ismét felröppent a hír, hiszen
honlapjukon megjelent egy megkérdőjelezhetetlennek tűnő koncert dátuma:
2010. január 2-án búcsúkoncertet tart a Kaukázus a Gödörben. Ekkor azt
ígérték, hogy az indoklást hamarosan nyilvánosságra hozzák. Nos, ez nem
így történt. Honlapjukon olvasható az alábbi cinikus hangvételű
közlemény. Ebből kiderül, hogy a zenekarnem oszlik fel, a búcsúkoncert
csupán arra vonatkozik, hogy egy ideig nem fognak fellépni. Úgy tűnik,
a búcsú nem végleges, ám az biztos, hogy ennek köszönhetően az elmúlt
napokban sikerült ismét az érdeklődés középpontjábakerülnie az amúgy
magáról nem sokat hallató zenekarnak.

ZENEKARI KÖZLEMÉNY ÉS CSOKITORTA:
“Pár nappal ezelőtt, őszinte meglepetéssel olvastukaz arra érdemes hazai online sajtóban a saját temetésünkről szóló híreket. Gondoljon bele bárki milyen érzés az, amikor az ember egyszer csak arra ébred, hogy halott. Felkelsz, elmész fogat mosni, kinyitod az újságot és rájössz, hogy halott vagy.
Voltak akik őszinte örömtáncot jártak, hogy”na végre csak beadták a kulcsot”, és voltak persze olyanok is akik sajnálkozva álltak fölöttünk. Béke porainkra.
Telefonhívásokat kaptunk amiben ismeretlenek és aggódó barátok arról érdeklődtek miért is haltunk meg. Ez elbizonytalanított bennünket.
Egyben azonban arra is indított, hogy tüzetesebben megvizsgáljuk, élünk-e még vagy már csak virtuálisan létezünk, itt az interneten.
Nem volt könnyű eldönteni. Egyetlen kapaszkodót találtunk, hogy idén másodszor nyilvánítottak bennünket halottnak. Márpedig a józan ész és a tudomány mai állása szerint, akit egyszer halottnak nyilvánítanak, az nem halálozhat el fél évvel később még egyszer. Ez a felismerés megnyugvással töltött el bennünket, hiszen a logikai ellentmondás kínálta ösvényen haladva kiszámítottuk: annak valószínűsége, hogy még létezünk, legalább 65%. Ez jó arány. Így végül fellélegeztünk.
Nem szűntünk meg, nem oszlottunk fel, de a közeljövőben sem tervezzük mindezt.
Döntöttünk viszont arról, hogy a Kaukázus zenekar 2010. január 3-tól előre nem tervezett ideig biztosan nem ad tánczenei koncerteket.
Döntésünk mögött nincsenek rejtélyes okok. Illetve csak ilyenek vannak, de azok még előlünk is el vannak rejtve. Így itt most nehéz lenne számot adni róluk.
A magyar sanzonbizottság és a tömegkultúra kritikusai szerint az általunk képviselt demagóg tánczene kártékony hatással van az ifjúság erkölcsi és szellemi fejlődésére. Mivel táncolni valóban nem tudunk, igazat adtunk nekik. Döntésünknek mégsem ez az oka.
Talán ez az első olyan szituáció az életünkben, amikor nemet mondunk a kínálkozó lehetőségre. Abban mindenki egyetért a zenekaron belül, hogy nem akarunk a magyar pop sztárjai lenni, nem áll jól nekünk az ami, az arra érdemesebbeknek igen. Kivéve a Zozit, de ő punk.
Nem tudjuk elképzelni magunkat 40 évesen kopaszon és kövéren a nagyszínpadon szalai évát énekelve. És ez talán nem is baj.
Sok mindent elértünk, a Kaukázus-közösség segítségével, amit 2004-ben igazán elképzelni sem tudtunk. A zenekar az elmúlt 5 évben több száz koncertet adott, 2009-ben eljutott a legtöbb fesztivál nagyszínpadára is úgy, hogy soha nem jelent meg lemeze kiadónál, azaz hivatalosan amatőr műkedvelők vagyunk.
Ez a közösség és az internet adta lehetőségek sikere. Az elmúlt években a magyar zenei élet megújult, rengeteg olyan formációkapott teret, aki korábban nem és ezek közül a Kaukázus csak egy. De ott vannakolyan kiváló zenekarok mint a 30y, a PASO, Péterfy Bori, Vad Fruttik, és sorolhatnánk.
A Kaukázus idén 5 éves. E fölött érzett örömünkben alkotói szabadságra megyünk az elkövetkező időszakban. Legközelebb akkor szeretnénk közönség elé lépni, ha értékes új lemezanyag lesz a kezünkben. Ennek várható időpontját ma megjósolni kifejezetten nehéz lenne úgy, hogy ugyanakkor elkerüljük az okkultizmus vádját.
A csoki torta fölött állva szeretnénk azonban köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt 5 évben kitartottak a közösségés a zenekar mellett, sokan a kezdetektől fogva.
Köszönjük Békynek, Millinek, Kishellnek, Grizonnak, Big Kahunának, Jocónak, Szegedi Marcinak, Krateknak, kis Gulyinak ésminden aktív fórumozónak.
Köszönjük a zenekar régi tagjainak HornyákBalázsnak, Vinyónak, Csengének, Csaszinak, Áronnak, Dióssy Ákosnak az értékesközreműködést.
Köszönjük azoknak akik a menedzselésben segítetteknekünk: Katának és László Gyurinak.
Köszönjük az öntevékeny klip készítőknek, Az MR2-nek, Lovasi Andrásnak és Lecsónak az értékes tanácsaikért és hogy hittek bennünk még ha nem is voltunk rá mindig érdemesek.
Teljes felelősségünk és józan ítélő erőnk birtokában, tudva azt, hogy dekadens rakkendroll életmódunk önkéntes feladásával megszűnik a csajozás és az ingyen sör, invitáljuk szeretettel kedves mindnyájatokat 2010. január 2-ára a Gödör Klubba egy könnyed tánczeneibúcsú estre.” – Kaukázus zenekar

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére